Ellen Hakakoski, 15, ajaa pian uudenlaisella kevytautolla, ja niin tekee moni muukin – Mopoautot vähenevät katukuvasta uuden ilmiön tieltä: ”Ei näillä varmaan enää kukaan aja”

Henkilöautosta rajoittimella kevytautoksi muutetulla ajoneuvolla saa ajaa 60 kilometriä tunnissa. Tielle nämä ”mopoauton korvaajat” pääsevät jo 1. marraskuuta alkaen. Yksi mopoauton kevytautoksi vaihtavista on Ellen Hakakoski, 15. Epäselvyyksiä on vielä ajo-opetukseen, autojen myyntiin ja vakuutuksiin liittyen. Mopoautojen myynti on jo vähentynyt merkittävästi.

Ellen Hakakoski aikoo korottaa mopoajokorttinsa kevytauton ajokortiksi syksyn aikana. Automaattivaihteinen Mitsubishi Space Star täyttää kevytauton kriteerit, kun siihen asennetaan nopeusrajoitin. Ellen tullee käyttämään autoa lähinnä taajama-alueella harrastus- ja koulumatkoihin.

30.7.2019 16:15

Musta Mitsubishi on kompakti, mutta sen tunnistaa henkilöautoksi.

Hakakosken perheeseen hankittu vuoden 2019 Space star -malli on tarkoitus muuttaa kevytautoksi asentamalla siihen rajoitin.

Kevytauton erottaakin henkilöautosta oikeastaan vain nopeus, joka on rajoitettu 60 kilometriin tunnissa, ja hitaan ajoneuvon kilpi. Lisäksi ei-sähkökäyttöisen auton omamassa saa olla korkeintaan 1 500 kiloa. Mitsubishissä sitä on noin 900 kiloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos