Liikkeellä tuhansia sotilaita ja satoja ajoneuvoja – ajoneuvoja kuljetetaan myös junalla - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Liikkeellä tuhansia sotilaita ja satoja ajoneuvoja – ajoneuvoja kuljetetaan myös junalla

4.11.2019 10:11

Maavoimien mekanisoitu harjoitus LEKA 19 järjestetään tällä viikolla Pohjankankaalla Niinisalossa. Harjoitukseen osallistuu Panssariprikaatin ohella joukkoja Maasotakoulusta, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä, Jääkäriprikaatista sekä Kainuun prikaatista. Harjoitukseen liittyy Utin Jääkärirykmentin helikopteritoimintaa harjoitusalueella.

Harjoitusjoukon kokonaisvahvuus on noin 2300 henkilöä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi noin 450 ajoneuvoa ja panssarivaunua. Harjoituksen johtaa Hämeen Panssaripataljoonan komentaja everstiluutnantti Riku Rantakari Panssariprikaatista. Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa ja harjoituttaa maavoimien mekanisoituja joukkoja suorittamaan yksikkötyypin mukaisia taistelu- ja tukitehtäviä ja eri aselajien välistä yhteistoimintaa hyökkäystaistelussa.

Harjoitus tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla.

Harjoitusjoukot näkyvät liikenteessä matkalla kohti Niinisaloa maanantaina, 4. marraskuuta kello 9–17 seuraavilla reiteillä:

Parolannummi–VT3–Tampere–Pirkkala–Ylöjärvi–Hämeenkyrö–VT3–Ikaalinen–261– Niinisalo

Riihimäki–VT3–Tampere–Pirkkala–Ylöjärvi–Hämeenkyrö–VT3–Ikaalinen–261–Niinisalo

Tie212–Tie2101–41/VT12–44–Tie2700

Santahamina–Kehä 1–VT3–Tampere–Pirkkala–Ylöjärvi–Hämeenkyrö–VT3–Ikaalinen–261–Niinisalo

Lappeenranta–VT6–VT12–VT3–Tampere–Pirkkala–Ylöjärvi–Hämeenkyrö–VT3–Ikaalinen–261–Niinisalo

VT15–VT12–VT3–Tampere–Pirkkala–Nokia–Tie11–Kiikoinen–Tie44–Lavia–Kankaanpää–Pohjankankaantie

Huomioitavaa on myös se, että normaalisti ilman junaliikennettä oleva rataosuus Parkano–Niinisalo on harjoituksen aikana käytössä. Kalustoa kuljetetaan Niinisaloon maanantaina 4. marraskuuta. Junan arvioitu saapumisaika Niinisaloon on noin kello 18.30. Kuljetus saattaa kuitenkin myöhästyä paljonkin, joten tasoristeyksiä ylitettäessä kannattaa olla erityisen tarkkana.

Junaliikennettä on myös paluumarssin aikana perjantaina 8. marraskuuta. Tuolloin junan arvioitu lähtöaika Niinisalosta on noin kello 16.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos