Taas lisää tuhkarokolle mahdollisesti altistuneita: Tarkista rokotesuojasi, jos vierailit tai olit saattajana maanantaina Satasairaalan lastenosastolla - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Taas lisää tuhkarokolle mahdollisesti altistuneita: Tarkista rokotesuojasi, jos vierailit tai olit saattajana maanantaina Satasairaalan lastenosastolla

Satasairaala kehottaa tarkistamaan rokotesuojan tuhkarokkoa vastaan erityisesti, jos on syntynyt 1965-1975 eikä tuhkarokkoa ole sairastettu.

16.1.2020 20:40

Pori

Satasairaala etsii nyt maanantaina lastenosastollaan vierailleita tai saattajana olleita, jotka ovat voineet altistua tuhkarokolle lastenosaston odotustiloissa.

Satasairaalassa todettiin maanantaina 13. tammikuuta tuhkarokko huittislaisella koululaisella, joka ehti ennen diagnosointiaan oleskella odotustiloissa kello 12-14.

Nyt etsitään henkilöitä, jotka ovat liikkuneet maanantaina kello 12-16 lasten päivystyksen odotustiloissa esimerkiksi vierailemassa lastenosastolla olleen potilaan luona. Aikajana on pitempi varoaika-ajattelun takia.

Jos kyseisillä henkilöillä on puutteita rokotussuojassa, Satasairaala kehottaa olemaan pikimmiten yhteydessä lasten päivystykseen tai omaan terveyskeskukseen, jotta puuttuva rokotussuoja voidaan täydentää.

Toistaiseksi tuhkarokkoon sairastuneita on todettu vain yksi, maanantaina päivystyksessä asioinut koululainen. Hän oli rokottamaton ja sai tartunnan todennäköisesti matkaltaan Lapista.

Sairastuneen sisarus on kotikaranteenissa ja hänen sairastumisensa lähipäivinä on todennäköistä. Hän ei Satasairaalan mukaan ole voinut tartuttaa ketään.

Satasairaala kertoo tavoittaneensa kaikki lasten päivystyksessä ja lastenpoliklinikalla asioineet. Valtaosalla heistä on ollut rokotussuoja kunnossa. Puuttuvat rokotukset on hoidettu neuvoloissa ja terveyskeskuksissa. Ne, joille rokotusta ei ole voitu antaa, on ohjattu saamaan immunoglobuliinia lasten osastolle.

Tuhkarokko tarttuu herkästi huoneilman välityksellä. Tartuntaan voi riittää samassa tilassa oleskelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos