Väitös: Hyvätuloiset saavat hoivaa rahalla yksityisyrityksiltä ja se koetaan tasoltaan varsin kilpailukykyiseksi julkiseen verrattuna - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Väitös: Hyvätuloiset saavat hoivaa rahalla yksityisyrityksiltä ja se koetaan tasoltaan varsin kilpailukykyiseksi julkiseen verrattuna

Yksityiset palvelut koetaan helpommin saatavissa oleviksi, mutta markkinoiden jalkoihin jää pienituloisia. Tietoa tarvitaan lisää!

Varakas saa tutkimuksen mukaan parempia palveluja ja hyvissä ajoin pienituloiseen verrattuna. Yksityisiä palveluja käyttäneiden tulot ja koulutustaso olivat selvästi korkeammat kuin heillä, jotka käyttivät vain julkisia palveluja. Myös heidän terveytensä on parempi kuin julkisia palveluita käyttävillä.

30.9.2019 8:22

Viime aikoina hoivan markkinoistuminen on ollut voimakas trendi sosiaalipalveluissa. Tämä näkyy etenkin vanhusväestölle suunnatuissa palveluissa. Tätä kehitystä ei ole aiemmin tutkittu yksityiskohtaisesti.

Intiassakin sosiaalityötä tehnyt Jiby Mathew Puthenparambil analysoi väitöstutkimuksessaan, miten vanhojen ihmisten yksityisten sosiaalipalvelujen käyttö parhaillaan kehittyy Suomessa. Hän lähestyi aihetta kahden tason kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos