Kankaanpään Seudun tulospalvelu on käytössäsi eduskuntavaaleissa - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Tarkista sunnuntaina ääniharavat, pudonneet ja yllättäjät Kankaanpään Seudun nettisivulta

Kankaanpään Seudun tulospalvelu kertoo verkossa tuoreeltaan vaali-illan käänteet

Äänestyspaikat ovat avoinna tänään sunnuntaina klo 9-20. Ennakkoäänestyksen tuloksia alkaa tulla pian kello 20 jälkeen.

14.4.2019 10:11

Eduskuntavaalien tuloksia voi tällä kertaa seurata suorana Kankaanpään Seudun verkkosivulta. Kankaanpään Seudun tulospalvelu välittää sunnuntai-iltana ääntenlaskennan kaikki vaiheet reaaliaikaisesti uutissaiteilla.

Tulospalvelu aukeaa sivuilla heti ennakkoäänten julkistuksen aikaan iltakahdeksan jälkeen, kun vaalihuoneistot sulkeutuvat. Palvelu päivittyy aina siihen asti, kun viimeinenkin ääni on laskettu. Senkin jälkeen tulospalvelu pysyy Alman saittien etusivulla usean päivän ajan, jotta oman ehdokkaan tai puolueen äänimääriä voi tutkia tarkemmin.

Tulospalvelusta näkee puolueiden kannatusprosentin ja sen muutoksen edellisiin vaaleihin verrattuna sekä tietenkin puolueen saavuttaman paikkamäärän ja sen muutokset edelliseen kertaan.

Lisäksi tulospalvelu listaa läpi menneet ja varalle jääneet ehdokkaat sekä heidän äänimääränsä. Tulospalvelussa on myös haku, jonka kautta voi etsiä kenen tahansa ehdokkaan äänimäärät. Ehdokkaan nimeä klikkaamalla pääsee tulospalvelun kautta suoraan Alman vaalikoneen tietoihin ja ehdokkaan siellä olevaan profiiliin.

Kuka pärjää omalla alueella? Paikallisen tilanteen tulospalvelusta saa valitsemalla omasta vaalipiiristään oman kunnan ja jopa äänestysalueen tiedot. Äänestysalueittain näytetään ehdokkaiden saamat äänimäärät ja puolueiden kannatus sekä äänestysprosentti.

Tulospalvelu näyttää tuoreeltaan myös miltä näyttävät uuden eduskunnan nuorimmat ja vanhimmat edustajat sekä koko eduskunnan ikä- ja sukupuolijakauman.

Palvelu sijoittaa uudet kansanedustajat myös arvokartalle konservatiivi-liberaali sekä oikeisto-vasemmisto -akseleille. Tiedot perustuvat ehdokkaiden vastauksiin Alman vaalikoneessa. Tulospalvelusta voi myös heti tarkistaa, mitä mieltä uusi eduskunta on vanhempainvapaan jakamisesta tai perustulosta sekä yli kahdestakymmenestä muusta vaalikoneessa kysytystä teemasta.

Kankaanpään Seudun tulospalveluun pääset tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset