Tämä juttu kertoo, ketkä Satakunnassa pelaavat eniten, missä pelikoneet sijaitsevat ja kuinka paljon pelimyyjät saivat palkkiota - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Jämijärvellä pelikone ei ole kultakaivos, mutta pienen kunnan yrittäjät eivät silti niistä luopuisi – Tämä juttu kertoo, ketkä Satakunnassa pelaavat eniten, missä pelikoneet sijaitsevat ja kuinka paljon eri kuntien pelimyyjät saivat palkkiota

Satakunnassa on yhteensä yli tuhat rahapeliautomaattia. Kysyimme maakunnan kioski-, ravintola- ja huoltamoyrittäjiltä, miltä Veikkauksen ilmoittamat pelikonevähennykset kuulostavat. Selvitimme myös, kuinka paljon Veikkaus on maksanut pelimyynnistä palkkiota eri kuntiin, ja kuinka isolla rahalla satakuntalaiset pelaavat.

Jämijärvellä Marja-Liisa Vartion omistamassa Kyläravintola 261:ssa on yksi kunnan neljästä pelikoneesta. Vartio pelaa itsekin usein työpäivän päätteeksi koneella, mutta asiakkaat pelaavat hänen mukaansa yhä useammin netissä kännykällä.

2.11.2019 13:33

Satakunta

Veikkauksen aikeet vähentää hajasijoitettujen rahapeliautomaattien määrää tuhansilla ensi vuonna on saanut yrittäjät varpailleen.

Kioskeissa, kaupoissa ja ravintoloissa olevien hajasijoitettujen rahapeliautomaattien määrää on tarkoitus vähentää kaikkiaan tulevina vuosina nykyisestä 18 600:sta 10 000:n ja 13 500:n välille.

Veikkaus-kohu

Veikkaus joutui loppukesällä kohun keskelle mainontansa vuoksi, jonka koettiin olevan haitallista etenkin peliongelmaisten kannalta.

Myöhemmin selvisi, että yhtiöllä on ollut peliautomaatteja esimerkiksi palvelutalon ja sairaalan aulassa. Kahdeksan pelikonetta poistettiin hiljaisuudessa. Yksi poistetuista koneista sijaitsi Satakunnassa Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa.

MOT paljasti myös, että Veikkaus on piilotellut pelikoneidensa todellista liikevaihtoa.

Syyskuun alussa Veikkaus kertoi tiedotustilaisuudessa yhtiön hallituksen uusista periaatepäätöksistä, joihin sisältyi muun muassa pelikoneiden määrän sekä mainonnan vähentäminen ja vahvan tunnistautumisen edistäminen.

Lokakuun lopussa Veikkaus piti jälleen tiedotustilaisuuden, jossa se tarkensi hajasijoitettujen pelikoneiden määrän vähenevän ensi vuonna 3 500:lla.

Yhtiö kertoi uskovansa automaattien määrän laskevan tulevien vuosien aikana tästä vielä entisestään, ja että se selvittää kuinka sosioekonomiset näkökulmat voidaan ottaa pelikoneiden sijoittelussa huomioon. Tähän asti Veikkaus on kohdellut päätöksissään tasavertaisesti kaikkia asiamiehiään ja asiamieheksi hakevia yrityksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset