Kuljetusyritysten nimissä liikkuu huijausviestejä - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Eri kuljetusyritysten nimissä liikkuu outoja huijausviestejä – ”Toiset ovat kiireessä menneet klikkaamaan ja jopa maksamaan”

Joulun alla paketit liikkuvat tiuhaan, ja tämä on myös huijausviestien tehtailevien tiedossa.

Lukija kertoo saaneensa huijausviestin, jossa pyydettiin maksamaan toimitusmaksu. Kyseessä on kuitenkin huijaus.

18.12.2019 7:35

Ainakin Postnordin ja DHL:n nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa vastaanottajaa pyydetään maksamaan paketin toimitusmaksu, jotta paketti toimitetaan perille asiakkaalle.

Esimerkiksi Iltalehteen yhteydessä ollut lukija kertoo, että hän sai sähköpostiviestin päivä sen jälkeen kun poika kertoi lähettäneensä paketin.

– Odotin pakettia pojaltani, kun sain viestin. Viestissä pyydettiin maksamaan toimitusmaksu 4,95 euroa. Soitin pojalleni, joka kertoi että toimitus, 4,90 e oli jo maksettu, lukija kertoi Iltalehdelle.

PostNordissa ollaan tietoisia heidän nimissään liikkuvista huijausviesteistä.

– Nimissämme liikkuu huijausviestejä, jotka muistuttavat paketin saapumisilmoitusta ja joissa pyydetään maksamaan toimitusmaksu. Viestin linkkejä ei tule klikata, eikä maksua suorittaa. PostNord ei koskaan pyydä saapumisviesteissään suorittamaan maksua, yrityksen viestinnästä vastataan.

Koska joulusesonki on parhaillaan käynnissä, oikea paketti voi olla myös tulossa.

– Parhaillaan on meneillään joulukauppasesonki ja paketteja on ennätysmäärä liikkeellä. Siksi on valitettavasti myös vähän todennäköisempää että huijausviestin saajilla on juuri tilaus tehtynä ja ihan oikeakin saapumisilmoitus tulossa.

Huijausviestejä on lähetetty myös tekstiviesteillä.

”Kahden euron toimitusmaksua ei ole maksettu”

Toinen huijausviesti liikkuu DHL:n logolla.

Lukija kertoo saaneensa tekstiviestin, jossa on linkki paketinseurantaan. Linkki johdattaa tekaistuun osoitteeseen trkparcel-fi.blogspot.com, jossa vaaditaan kahden euron maksamista.

DHL:n viestinnästä kerrotaan, että he ovat viime aikoina saaneet useita yhteydenottoja huijausviesteistä. Muutamassa tapauksessa tämä pyydetty 2 euroa oli ehditty jo maksamaan.

– DHL:llä ei ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa. Toiset ovat kiireessä menneet klikkaamaan ja jopa maksamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos