Influenssaepidemia antaa vielä odottaa itseään Satakunnassa

Satasairaala kehottaa tarkistamaan rokotesuojan tuhkarokkoa vastaan erityisesti, jos on syntynyt 1965-1975 eikä tuhkarokkoa ole sairastettu.

15.1.2020 7:25

Talven influenssaepidemia ei ole vielä täysimittaisesti käynnistynyt, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) verkkosivuillaan.

Tartuntatautirekisteriin ilmoitetut influenssa A ja B -löydökset ovat lisääntyneet. Influenssaa on todettu eri puolilta Suomea ja kaiken ikäisiltä, mutta influenssa-aktiivisuus on vaihdellut viikoittain ja alueittain.

Esimerkiksi Satakunnassa influenssa-aktiivisuus putosi vuodenvaihteen kohtalaisesta matalaksi. Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella oli varmistettu viime viikkoon mennessä 143 influenssa A-virustyyppiä ja kuusi B-virustyyppiä.

Tartuntatautirekisteriin ilmoitetut influenssalöydökset edustavat vain pientä osaa influenssaan sairastuneista ja tiedon kertymisessä saattaa olla viiveitä.

Edellistalviin verrattuna nykyinen influenssakausi vaikuttaa vielä varsin rauhalliselta.

Viime vuosien vakavin influenssaepidemia koettiin talvella 2017–2018. Silloin epidemia oli huipussaan terveyskeskusten kävijämäärien perusteella vasta helmikuun loppupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos