Pomarkku hakee säästöjä karsimalla luottamushenkilöitä - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Pomarkussa on luvassa kovaa vääntöä – valtuustopaikkoja vähennettävä, mutta kuntavaalit häämöttävät jo

Pomarkun kunnanviraston valtuustosaliin on luvassa entistä väljempää. Arkistokuva.

9.9.2020 6:11

Pomarkku

Yksi osa Pomarkun kunnassa hyväksyttyä talouden tasapainotusohjelmaa on luottamushenkilöiden määrän vähentäminen kunnanvaltuustossa, -hallituksessa ja lautakunnissa.

Nykyisin kunnanvaltuustoon kuuluu 21 jäsentä. Alle 5 000 asukkaan kunnassa vähimmäismäärä on 13. Tulevasta valtuuston vahvuudesta Pomarkussa ei ole vielä selvyyttä. Tiistaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetäänkin työryhmän perustamista muutoksia valmistelemaan.

Luottamushenkilöiden palkkioiden vähentämisestä on jo päätetty.

Kunnanhallitus on nyt 9-jäseninen. Sen ja lautakuntien vahvuus tulee myös käsiteltäväksi.

Hyvinvointilautakunnan lakkauttaminenkin on ollut esillä. Jäljelle jäisivät sen jälkeen kasvatus- ja opetuslautakunta ja tekninen lautakunta sekä lakisääteiset tarkastuslautakunta ja keskusvaalilautakunta.

Kunnanhallitus on kuitenkin päättänyt huhtikuussa 2019, ettei hyvinvointilautakuntaa lakkauteta tällä valtuustokaudella, vaan asiaan palataan hallintosäännön päivittämisen yhteydessä.

Tosin hallintosääntöä on muutettava nyt valtuuston ja kunnanhallituksen jäsenmääriä vähennettäessä.

Se taas on päätetty tehdä talvella 2021.

– Ehdokkailla ja kuntalaisilla pitää olla tiedossa seuraavan vaalikauden luottamuselimien kokoonpanot riittävässä ajoin ennen huhtikuun 2021 kuntavaaleja, itse asiassa ennen kuin edes vaalikampanjat alkavat kunnolla, toteaa kunnanjohtaja Jari Rantala.

Pomarkussa on ilmassa muutoksia puolueiden kokoonpanoissa tulevia vaaleja ajatellen, kun osan keskustan valtuutetuista kerrotaan asettuvan ehdolle perussuomalaisten listalla.

– Valtuuston ja muiden luottamuselinten paikkojen karsiminen voi olla melkoisen väännön takana, kun puolueissa nyt otetaan vaalimatematiikka käyttöön ja aletaan laskea, mitä muutokset kenellekin merkitsevät, kunnanjohtaja arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset