Pääkirjoitus: Kättely on nyt syytä korvata kohteliaalla nyökkäyksellä - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Pääkirjoitus: Kättely on nyt syytä korvata kohteliaalla nyökkäyksellä

12.3.2020 6:00

Koronavirus on varastanut viime aikoina otsikot.

Epidemia-alueita ovat nyt Manner-Kiinan lisäksi Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio.

Suomalaiset näyttävät suhtautuvan epidemiaan vakavasti, mutta realistisesti. Se on juuri oikea tapa.

Jokainen voi omalta kohdaltaan vaikuttaa siihen, että epidemia saadaan pidettyä aisoissa. Käsiä pitää pestä normaalia ahkerammin. Kättely on nyt syytä korvata kohteliaalla nyökkäyksellä. Koronan lisäksi liikkeellä on myös monia muita viruksia, joiden leviämistä toimet estävät yhtä lailla. Jos pesumahdollisuutta ei ole, pieni mukana kulkeva käsidesipullo on fiksua varautumista.

Maanantaina Suomessa oli laboratoriossa varmistettuja tapauksia 33, keskiviikkona iltapäivällä niitä oli jo 59 ja illan hämärtyessä vielä enemmän. Naapurimaakunnassamme Pirkanmaalla ensimmäinen tartunta todettiin viikko sitten torstaina, eilen niitä oli kirjattu kahdeksan. Lisäksi koronakaranteeniin oli asetettu altistuneita nuoria ja aikuisia. Myös Etelä-Pohjanmaalla varmistui ensimmäinen virustapaus.

Satakunnassa tapauksia ei vielä eilen iltapäivällä ollut ainuttakaan. Illansuussa oli, kun Itävallan hiihtolomamatkoilta kotiutuneen kahden miehen flunssaoireet varmistuivat tartunnoiksi.

Siksi torstain paperilehdessä ollut ennuste osoittautui paikkansapitävämmäksi nopeammin kuin kukaan halusi odottaa. Oli tosiaankin vain ajan kysymys, milloin virus leviää myös Satakuntaan.

Siksi terveyskeskuksilla on selkeä ohjeistus koronaepäilyjen seulomiseksi. Viranomaiset ovat nostaneet valmiutta siltä varalta, että epidemia pääsee toden teolla valloilleen.

Toivottavasti niin ei käy, mutta varautuminen on viisasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset