Pohjanlinnan koulun rehtori muistuttaa tiedottamista kritisoivia vanhempia: ”Koululaisten turvallisuuden takaaminen on ykkösasia” - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Pohjanlinnan koulun rehtori muistuttaa tiedottamista kritisoivia vanhempia: ”Koululaisten turvallisuuden takaaminen on ykkösasia”

Poliisi otti 14-vuotiaan henkilön kiinni liittyen viesteihin, joissa uhattiin koulun turvallisuutta.

Poliisi otti kiinni yhden henkilön Pohjanlinnan koulu-uhkaukseen liittyen. Kiinniotettu on 14-vuotias koulun entinen oppilas. Poliisi ei ole todennut koululla mitään turvallisuusuhkaa.

17.2. 16:47

Pohjanlinnan kouluun kohdistuneet uhkausviestit ja niistä seurannut selvitystyö nuorisotoimen, koulun ja poliisin yhteistyönä puhuttivat luonnollisesti myös koululaisten vanhempia.

Sosiaalisen median keskustelussa jotkut vanhemmat olivat sitä mieltä, että asiasta tiedottaminen koulusta heidän suuntaansa oli puutteellista. Koulun rehtori Päivi Javanainen kehottaa tätä mieltä olevien vanhempien ajattelevan tilannetta kokonaisuudessaan.

– Koulu on tiedottanut huoltajia ensimmäisen kerran kello 10.23. Tilanne on tullut meidän tietoomme noin 8.30, minkä jälkeen olemme tietysti alkaneet järjestelemään tilannetta ja ottamaan yhteyttä viranomaisiin, Javanainen selittää.

– Me emme voi tiedottaa täältä ennen kuin tiedämme, mitä voimme tiedottaa. Meidän täytyy tosi tarkkaan miettiä se täällä, ettei tieto kulje esimerkiksi koulua uhkaavalle henkilölle.

Henkilökunnalle tilanteesta tiedotettiin heti seuraavalla välitunnilla. Sen jälkeen asia kuulutettiin oppilaille.

– Meidän piti odottaa poliisin ohjeistusta myös tiedottamisessa, ja kaikki tiedotteet on laadittu yhteistyössä poliisin kanssa, joka tiedottaa tilanteesta myös itse.

Javanainen muistuttaa, että ykkösasia yllättävässä tilanteessa on ollut taata koululaisten ja henkilökunnan turvallisuus.

– En voi tehdä täällä niin, että aktiivisesti johdan toimintaa, pidän aktiivisesti yhteyttä viranomaisiin ja samaan aikaan kirjoitan Wilma-viestejä vanhemmille. Joku asia jää kakkossijalle, ja se on ikävä kyllä Wilma-viestit, Javanainen jatkaa.

Arvostelua vanhemmilta on tullut myös suoraan Javanaiselle.

– Koen hämmästyttäväksi sellaisen kritiikin, jonka mukaan meidän pitäisi lähettää täältä puolivillaisia huhuja joka välissä. Tiedotamme poikkeuksellisen vaikeissa olosuhteissa niin nopeasti kuin ehdimme, mutta tiedotteen pitää perustua varmaan tietoon ja olla yhteneväinen poliisin tiedotuksen kanssa.

Kankaanpään kaupungin sivuilla julkaistiin viesti, jonka Javanainen lähetti huoltajille kello 14.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset