Koronanyrkin linjaus: Kankaanpään yläkoulut ja lukio etäopetukseen jo keskiviikkona - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Koronanyrkin linjaus: Kankaanpään yläkoulut ja lukio etäopetukseen jo keskiviikkona

Alakoulut jatkavat lähiopetuksessa, myös varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti.

Pohjanlinnan koulu siirtyy etäopetukseen keskiviikkona 3. maaliskuuta. Talviloman jälkeinen maanantai ja tiistai ovat vielä normaalia lähiopetusta ja valmistautumista maaliskuun etäkoulunkäyntiin.

26.2. 18:25

Kankaanpään yläkoulut ja lukio siirtyvät etäopetukseen jo maaliskuun ensimmäisenä keskivikkona.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) käsitteli koronatilannetta torstaina, ja Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat sekä Kankaanpään kaupungin johtoryhmä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina.

Alakoulut jatkavat lähiopetuksessa ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti. ATTR suosittelee huolehtimaan, että eri ryhmien välillä ei synny kontakteja. Maskisuositukset säilyvät ennallaan.

Paikallisen ”koronanyrkin” päätöksenä oli, että etäopetukseen siirtymisessä ei odotella maaliskuun toiselle viikolle. Niinpä yläkoulut ja lukio siirtyvät etäopetukseen jo heti talviloman jälkeisellä viikolla. Maanantai ja tiistai on kuitenkin varauduttu valmistautumiseen, jonka etäkouluun siirtyminen vaatii.

– Talviloman jälkeen 1.–2.3.2021 palataan vielä lähiopetukseen, jotta oppilaille pystytään järjestämään mm. tarvittavat opetusmateriaalit ja ohjeet. Kankaanpään yläkoulut tiedottavat huoltajia ja oppilaita käytännön toimenpiteistä mm. kouluruokailuun liittyen Wilman kautta, todetaan tiedotteessa, joka löytyy kokonaisuudessaan Kankaanpään kaupungin verkkosivuilta.

Muiden PoSa-kuntien tarkemmat ohjeistukset löytyvät kuntien omilta verkkosivuilta.

Yläkoulun tapaan myös lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen keskiviikkona.

– Kankaanpään Yhteislyseo tiedottaa oppilaitaan käytännön toimintaohjeista. Lukiot ovat saaneet myös ohjeistuksen ylioppilaskirjoitusten järjestämisestä koronaturvallisesti, tiedotteessa todetaan.

Näillä näkymin etäopetuksessa ollaan miltei koko maaliskuu. Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on linjannut, että etäopetuksessa ollaan 3.3.–28.3.2021.

Kankaanpään liikuntakeskus sekä monitoimitalo Honkala ovat suljettuina. Liikuntatilat (myös uimahalli) ovat kuitenkin rajoitetusti käytössä koululaisryhmille, 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaan sekä erikseen määriteltyyn harjoittelutoimintaan, esimerkiksi SM-tason harjoitteluun. Tarkemmista suosituksista koronanyrkki lupaa tiedottaa myöhemmin erikseen.

Rajoitukset liittyvät myös muihin julkisiin tiloihin ja palveluihin.

Esimerkiksi kaupunginkirjaston toiminta jatkuu varaa ja nouda –palvelun muodossa sekä pääkirjastossa että Honkajoen kirjastossa. Kirjastojen tilat ovat muutoin suljettuina. Nuorisotila Ketun Golo sekä Honkala ovat suljettuina. Nuorisotoimi palvelee eri muodoissa verkossa.

Dramaattisesti heikentynyt Satakunnan koronatilanne näkyy maaliskuussa monin tavoin. Suomen hallitus julisti torstaina (25.2.) poikkeusolojen tulevan voimaan ja 8.3.2021 käyttöön otettavan kolmen viikon sulkutilan kaikilla leviämisvaiheen alueilla.

Satakunnan tilanne on viranomaisten mukaan ”viimeisten kahden viikon aikana dramaattisesti huonontunut”. Siksi tilanne vaatii nopeita toimia.

Ilmaantuvuus Satakunnassa on noussut valtakunnan toiseksi korkeimmaksi ja on 416 tapausta viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla, josta ilmaantuvuus on 193 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Pahin tilanne on Rauman seudulla. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on ollut 6 tartuntaa eli ilmaantuvuus on 34,4 / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Kaikkiaan Satakunnassa on raportoitu epidemian alusta lähtien yhteensä 1 018 tartuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset