Linja-automatka sekä kauppa: Näissä paikoissa olet saattanut altistua viimeisen viikon aikana koronalle PoSan alueella - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Linja-automatka sekä kauppa: Näissä paikoissa olet saattanut altistua viimeisen viikon aikana koronalle PoSan alueella

PoSa korostaa, että koronatestiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista.

13.8. 13:11

Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä tiedotti perjantaina paikoista, jossa on saattanut altistua koronavirukselle.

Sunnuntaina 8.8. koronalle on voinut altistua Länsilinjan pikavuorolla Kankaanpää – Pori kello 14.20 – 22.15 -välisenä aikana.

Maanantaina 9. elokuuta sekä keskiviikkona 11. elokuuta altistumisriski on ollut Jämijärven K-Marketissa. Molempina päivinä altistumisten aikaikkuna on kello 8–12 välillä.

Toimintaohjeet altistuneelle

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Tyypillisesti se on noin 4–5 vuorokautta. Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella.

Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Hakeudu testiin, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.

Mikäli saat koronavirusinfektioon viittaavia oireita negatiivisen testituloksen jälkeen, hakeudu uudelleen testiin ja noudata omaehtoisen karanteenin ohjeita testituloksen saamiseen asti.

Karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä voi olla tartunta ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi muuten tullut.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty kuitenkin sairastuu, hänen on mentävä testiin. Tällöin perheenjäsenten pitää odottaa testitulosta kotona.

Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo 1–2 vuorokautta ennen oireiden alkamista. Tämän vuoksi saattaa altistua koronalle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.

Oireettomat altistuneet voidaan mahdollisuuksien mukaan testata aikaisintaan 6 vrk altistumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset