Satasairaalan yhteispäivystys ja lastenpäivystys ovat ruuhkautuneet pahoin – päivystyspotilaita joudutaan priorisoimaan

Soita aina ennen päivystykseen lähtöä.

Satasairaalan päivystys on ruuhkautunut. Kuvassa lastenpäivystyksen sisäänkäynti. Myös lastenpäivystyksessä on pitkät jonot.

7.10.2021 16:15

Heikentynyt infektiotilanne on ruuhkauttanut Satasairaalan päivystysvalmiutta, kertoo Satasairaala tiedotteessaan Facebookissa.

Lastenpäivystys on ruuhkautumassa Satakunnan heikentyneen infektiotilanteen vuoksi. Vakavasti sairaita lapsia hoidetaan vain Satasairaalan lastenpäivystyksessä. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

”Jos lapsen oireet eivät edellytä välitöntä, kiireellistä päivystyshoitoa, niin ota yhteyttä omaan terveyskeskukseen” ohjeistaa Satasairaala.

Myös yhteispäivystys on ruuhkautumassa Satakunnan heikentyneen korontilanteen vuoksi! Potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Kuolemanvaara tai riski terveyden pysyvästä menettämisestä edellyttävät välitöntä hoitoa, jota vain päivystysyksikkö antaa Satakunnan alueella.

”Jos arvioit lapsesi tai itse tarvitset päivystyksellistä hoitoa, soita aina ennen päivystykseen lähtemistä Päivystysapu 116 117 –numeroon. Ammattilainen arvioi lapsen tarvitseman hoidon kiireellisyyden ja antaa tarvittavat kotihoito-ohjeet. Hätätilanteissa soita 112”, ohjeistaa Satasairaala.

Mikäli oireet eivät edellytä kiireellistä päivystyshoitoa, potilaita kehotetaan ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai työterveyshuollon yksikköön. Terveyskeskusten aukioloajat löydät niiden nettisivuilta. Voit myös tehdä Omaolo.fi-palvelussa oirearvion, jonka perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos