Analyysi: Kankaanpään äärioikeistolaisen ryhmän hallusta löytyi ainetta, josta voi rakentaa samankaltaisen pommin, jollaista Breivik käytti terrori-iskussaan - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Kankaanpään äärioikeistoryhmältä takavarikoitiin ainetta, josta voi valmistaa tuhoisan Anfo-pommin – sellaista käytti myös Anders Behring Breivik autopommissaan Oslossa

Tiedot ammoniumnitraattia sisältäneen lannoitteen ja dynamiitin yhteislöydöksestä kertovat huolestuttavia kieltä Kankaanpään äärioikeistoryhmän kyvystä rakentaa tuhoisa terroripommi, kirjoittaa Satakunnan Kansan oikeus- ja rikostoimittaja Tomi Tuomi.

Onko tässä kankaanpääläinen epäilty äärioikeistolainen terrori-iskun valmistelija? Poliisi ei vahvista, vaikka kuvaa esiteltiin tiedotustilaisuudessa.

4.12.2021 16:10

Kello 15.26 keskellä kaupunkia hallintokortteliin pysäköity Volkswagen Crafter räjähtää. Auton sisälle on rakennettu pommi, jonka pääasiallinen rakennusaine on saatu ammattikäyttöön tarkoitetusta lannoitteesta. Kahdeksan ihmistä kuolee. Pohjoismaiden historian merkittävin äärioikeistolainen terrori-isku on juuri alkanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos