Yksi terroriepäilty vapautettiin – Poliisin arvion mukaan vapautuvasta henkilöstä ei ole tällä hetkellä vaaraa. - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Yksi terroriepäilty vapautettiin – Poliisin arvion mukaan vapautuvasta henkilöstä ei ole tällä hetkellä vaaraa.

Miestä epäillään yhä terrorismirikoksista, ja hänen osallisuuttaan tapaukseen tutkitaan edelleen. Poliisin arvion mukaan vapautuvasta henkilöstä ei ole tällä hetkellä vaaraa, tiedotteessa kerrotaan.

Tänään vapautettua henkilöä epäillään yhä terrorismirikoksista, ja hänen osallisuuttaan tapaukseen tutkitaan edelleen. Poliisin arvion mukaan vapautuvasta henkilöstä ei ole tällä hetkellä vaaraa.

10.12.2021 14:01

Yksi Kankaanpään terrorismiepäillyn viisikon jäsenistä on vapautettu tutkintavankeudesta. Häntä ei myöskään asetettu matkustuskieltoon.

”Satakunnan käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina 3. joulukuuta viisi miestä epäiltynä terrorismirikoksista. Yksi epäillyistä vangittiin syytä epäillä -perusteella. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että poliisilla oli yksi viikko aikaa saada lisäselvitystä epäilylle. Sen jälkeen on mahdollista esittää epäilty vangittavaksi todennäköisin syin”, Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotti perjantaina puoli kahden aikaan iltapäivällä.

Kuulustelujen ja muun esitutkintamateriaalin sekä tutkinnanjohtajan arvion mukaan todennäköiset syyt eivät ole toistaiseksi ylittyneet, minkä johdosta epäilty on tänään vapautettu tutkinnanjohtajan päätöksellä.

Poliisin arvion mukaan vapautuvasta henkilöstä ei ole tällä hetkellä vaaraa, tiedotteessa kerrotaan.

Kyseessä on 25-vuotias Porin Laviassa asuva mies, joka vangittiin viime perjantaina Satakunnan käräjäoikeudessa muita epäiltyjä lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Lievempi peruste tarkoitti sitä, että näyttötaakka hänen syyllisyytensä tueksi on muita epäiltyjä heikompi. Poliisilla oli käytännössä viikko aikaa kasata lisänäyttöä siitä, että häntä voitaisiin esittää uudelleen vangittavaksi todennäköisin syin rikoksista epäiltynä.

– Kuulustelujen ja muun esitutkintamateriaalin sekä tutkinnanjohtajan arvion mukaan todennäköiset syyt eivät ole toistaiseksi ylittyneet, minkä johdosta epäilty on tänään vapautettu tutkinnanjohtajan päätöksellä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Todennäköisten syiden puututtua epäiltyä ei ole myöskään määrätty matkustuskieltoon.

NELJÄ MUUTA epäiltyä vangittiin viime perjantaina vahvemmalla vangitsemisperusteella. Heidät vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta ja terroristisessa tarkoituksessa tehdystä räjähderikoksesta.

Samat epäilyt koskevat myös vapautettua miestä.

Poliisin pitää vaatia vahvemmalla perusteella vangittujen epäiltyjen vangitsemista viimeistään ensi viikon perjantaina 17. joulukuuta, kun ensimmäisestä vangitsemisesta on kulunut kaksi viikkoa.

Toistaiseksi poliisi ei ole tiedottanut, että muita epäiltyjä olisi vapautettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos