Kankaanpään kouluissa maskit käyttöön 3. luokalta alkaen - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Kankaanpään kouluissa maskit käyttöön 3. luokalta alkaen

Kankaanpään kaupungin kouluissa otetaan maskit käyttöön kaikille oppilaille 3. luokasta lähtien 21. joulukuuta. Näin pyritään välttämään etäopetuksen tarvetta.

20.12.2021 12:02

Satakunnassa on voimassa laaja maskisuositus, joka koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja. Maskisuositus koskee kaikkia 10 vuotta täyttäneitä.

ATTR:n ohjeistuksen perusteella Kankaanpään kaupungin kouluissa otetaan maskit käyttöön kaikille oppilaille 3. luokasta 21. joulukuuta lähtien.

Lisäksi oppilaitosten rehtorit voivat yhteistyössä tartuntatautiviranomaisten kanssa suositella maskin käyttöä myös 1.–2. luokan oppilaille, mikäli koulussa on todettu useampia tartuntoja viikon aikana. Näin pyritään välttämään etäopetuksen tarvetta.

Myös varhaiskasvatuksen yksiköissä tulee noudattaa voimassa olevia suojainvarotoimia henkilökunnan osalta. Varhaiskasvatuksen yksiköissä sekä lasten että henkilökunnan saamat tartunnat tulevat useimmin aikuisilta.

Kaikkien oppilaitosten opetus pyritään toteuttamaan lähiopetuksessa. Altistumistilanteiden niin vaatiessa, voidaan luokka- tai ryhmäkohtaisesti käyttää etäopetusta. Etäopetusjaksot pyritään kuitenkin rajaamaan niin lyhyiksi kuin mahdollista.

Kankaanpään kaupunki otti koronapassin käyttöön uimahallissa sekä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa 11. joulukuuta alkaen. Rajoitus on voimassa 31. joulukuuta asti.

Liikuntatilojen seurakäytön osalta jokaisen seuran velvollisuus on huolehtia, että heidän vuoroilleen saapuvilla toimijoilla ja yli 16-vuotiailla harrastajilla on koronapassi

Satakunta on edelleen leviämisalue.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos