Tällaiset ovat kuntakohtaiset sote-menot Satakunnan kunnissa asukaslukuun suhteutettuna – Pohjois-Satakunnan pienet kunnat pärjäävät vertailussa kohtuullisesti - Uutiset - Kankaanpään Seutu

Tällaiset ovat kuntakohtaiset sote-menot Satakunnan kunnissa asukaslukuun suhteutettuna – Pohjois-Satakunnan pienet kunnat pärjäävät vertailussa kohtuullisesti

Kuntakohtaiset panostukset sote-kustannuksiin kuten kotihoitoon ja vammaisiin vaihtelevat. Kyse on arvovalinnoista, jotka saattavat muuttua hyvinvointialueiden aloittaessa 2023.

Sosiaali- ja terveysmenojen kustannuksissa on eroja asukaslukuun suhteutettuna. Kyse on myös arvoista, mihin kukakin kunta on halunnut panostaa.

15.1. 16:00

Asukasta kohti lasketut kustannukset paljastavat suuriakin eroja Satakunnan kuntien hyvinvointipolitiikassa. On selvää, että erikoissairaanhoitoon uppoaa enemmän rahaa niissä kunnissa, joissa ikääntyvien osuus on suuri.

Hyvinvointialueilla 2023 alkaen kuntarajat ja -erot hälvenevät, kun palveluja yhtenäistetään. Samalla arvioitavaksi tulee, missä palveluja ylläpidetään jatkossa ja mikä on kiinteistöjen toimivuus mihinkäkin tarkoitukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos