Satakunnan hyvinvointialueelle esitetään seitsemää lautakuntaa

Lautakuntien lisäksi suunnitteilla on myös jaostoja.

17.1. 20:14

Satakunta

Satasoten johtoryhmä esittää Satakunnan hyvinvointialueen väliaikaiselle valmistelutoimielimelle perustettavaksi neljää palveluiden järjestämiseen liittyvää lautakuntaa sekä kolmea substanssilautakuntaa aluevaltuuston ja aluehallituksen alaisuuteen. Lautakuntien perustamisesta päättää lopullisesti nyt vaaleilla valittava aluevaltuusto.

Lautakuntamalli on rakennettu elämänkaarimallin mukaiseksi. Ehdotetut lautakunnat ovat tiedotteen mukaan lasten, nuorten ja perheiden palvelujen lautakunta, työikäisten palvelujen lautakunta, ikäihmisten palvelujen lautakunta, turvallisuus ja varautuminen -lautakunta, kuntayhteistyölautakunta, toimitilalautakunta ja tarkastuslautakunta.

Lisäksi Satakunnan hyvinvointialueen aluehallitukselle perustettaisiin neljä jaostoa. Lakisääteisen yksilöasiainjaoston lisäksi aluehallitukselle ehdotetaan perustettavaksi henkilöstö-, talous- ja viestintäjaostot.

Hyvinvointialueelle pitää myös perustaa asukkaiden osallisuuden turvaamiseksi lakisääteiset vaikuttajatoimielimet. Nämä vaikuttajatoimielimet ovat vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto. Lisäksi Satakunnan hyvinvointialueelle esitetään perustettavaksi yhdistysten ja yritysten kanssa vuorovaikutusta kehittävä vaikuttajatoimielin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos