Rahaa jaetaan ämpärikaupalla ympäri Pohjois-Satakuntaa – ”Emme voi elää täällä kuin pellossa”

Kuntarahoituksen palvelinkeskuksen kaikki tiedot kärähtivät bittiavaruuteen. Kunnat saavat tahtomattaan velkansa anteeksi.

Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää haluaa normalisoida kuntien velkatilanteen valitettavan kyberhyökkäyksen jälkeen.

1.4. 6:00

Kuntarahoituksen palvelinkeskus joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi perjantaina heti puolenyön jälkeen.

Hyökkäyksen seurauksena Kuntarahoituksen palvelinkeskus syttyi palamaan ja kaikkien kuntien velkatiedot katosivat savuna ilmaan.

Tilanne on aamuyön tuntien aikana otettu huojentuneina vastaan Suomen kunnissa. Koska velkatietoja ei voi millään palauttaa, kaikki Suomen kunnat ovat tällä hetkellä velattomia.

Monissa kunnissa on tällä hetkellä menossa melkoiset bakkanaalit, mutta Pohjois-Satakunnassa asiaan suhtaudutaan vakavasti. Tilanne pitää saada nopeasti normalisoitua.

Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää ottikin jo aamuyön tunteina yhteyttä Jämijärven, Pomarkun ja Karvian kunnanjohtajiin. Kuntapomojen palaverin jälkeen velkasummaa vastaava määrä päätettiin jakaa kuntalaisille.

”Emme me voi elää täällä Pohjois-Satakunnassa kuin pellossa. Enkä nyt tarkoita Pellon kuntaa. Järjestys se olla pitää. Siksi päätimme yhdessä muiden kunnanjohtajien kanssa jakaa velkasummaa vastaavan summan asukkaille. Kankaanpään kohdalla se tarkoittaa 4605 euroa per asukas”, kertoo Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.

Pohjois-Satakuntalaiset ovat erityisesti näin korona-aikana laiskoja osallistumaan mihinkään isompaan tilaisuuteen. Sen takia Hatanpää käytti omista rahoistaan ison summan porkkanan hankintaan.

”Kävin ostamassa Hamsterista reilut 13 000 ämpäriä, joihin jokaiseen laitetaan tuo velkasumma, eli 4605 euroa. Jos ei raha, niin ainakin ämpärit saa kansan liikkeelle.”

Hatanpää on jakamassa ämpärikaupalla rahaa kankaanpääläisille Kankaanpään torilla tänään perjantaina 1. huhtikuuta kello 12–15.

Jämijärven kunnanjohtaja Markus Ojakoski jakaa jämijärveläisille heidän velkasummansa verran rahaa Jämillä Areenan pihassa samaan aikaan kun Hatanpää suorittaa omaa urakkaansa Kankaanpäässä.

Karviassa kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma jakaa rahaa ja ämpäreitä Skantzin näyttämöllä työpäivän päätteeksi kello 16–18 ja Pomarkun vt. kunnanjohtaja Janne Päiviälä on rahanjakotalkoissa viime kesänä tuhotun Siili-taideteoksen paikalla kello 17–19.

Siikaisissa rahanjakoa ei suoriteta, koska kunta oli jo valmiiksi velaton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos