Satakunta: Sähkö- ja hybridiautot ovat suosiossa

Kesäkuun tilastojen mukaan Satakunnassa myytiin kesäkuussa 66 sähkö- ja hybridiautoa. Dieseleitä myytiin 14 ja bensiinikäyttöisiä 93.

Sähköautojen suosio jatkuu. Osatekijänä on polttonesteiden hinta.

12.7. 13:30

Vaikka kesäkuun automyynti kävi verkkaisesti koko maassa, sävyttää Satakunnan automarkkinoita tuttu ilmiö. Bensiini- ja dieselkäyttöisten henkilöautojen rekisteröinnit ovat laskussa ja sähköautojen rekisteröinnit ovat nousussa.

Tilastokeskuksen mukaan Satakunnassa rekisteröitiin kesäkuussa 173 uutta autoa. Näistä bensiinikäyttöisiä oli 93 ja dieseleitä 14. Sähköautoja ensirekisteröitiin 34. Kuluvana vuonna uusia sähköautoja on rekisteröity enemmän vain tammikuussa. Bensiini-sähköhybridejä ensirekisteröitiin 30 ja uusia diesel-sähköhybridejä 2.

Kesäkuussa 2022 rekisteröitiin uusia henkilöautoja koko maassa 7 396, mikä oli 26 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaiken kaikkiaan kesäkuussa rekisteröitiin 14 511 uutta ajoneuvoa. Autoalan komponenttipula aiheuttaa viiveitä uusien autojen tuotantoon.

Ensirekisteröidyistä henkilöautoista 15 prosenttia oli sähkökäyttöisiä, joita rekisteröitiin 1 141 eli 8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Sähkökäyttöisistä henkilöautoista 56 prosenttia rekisteröitiin Uudenmaan maakuntaan.

Kesäkuun rekisteröidyimmät henkilöautomallit olivat Toyota Corolla, Toyota Yaris sekä Toyota RAV4. Yleisimmät henkilöautomerkit olivat tammi-kesäkuun 2022 ensirekisteröinneissä Toyota, Kia, Volkswagen, Volvo ja Skoda.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos