Siikaislainen lammaskasvattaja Ulla Luoma kohtasi surullisen näyn laitumella – susi tappoi kolme ja raateli seitsemää lammasta: ”Aika näyttää sen, mitenkä lampaat toipuvat”

Paikalla käynyt Siikaisten riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Kalevi Koivumäki kertoo, että hyökkäyksen takana oli mitä todennäköisimmin susi tai sudet.

Lampaita Siikaisissa kasvattavaa Ulla Luomaa odotti surullinen näky viime viikonloppuna. Emolammas löytyi laitumelta tapettuna ja kaksi muutakin lammasta koki kovan kohtalon suden käsittelyssä. Kolmen menehtyneen lampaan lisäksi seitsemän muutakin lammasta joutui suden raatelemaksi.

24.7. 15:00

Siikainen

Lampaita Siikaisissa kasvattava Ulla Luoma koki reilu viikko sitten lauantaina kurjan yllätyksen, kun hän oli matkalla kotinsa lähilaitumeille.

”Emolammas oli tapettu laitumelle. Todennäköisesti siinä kohtaa sudelle oli tullut jonkinasteinen kiire, kun sitä ei oltu ehditty enempää laitumella syödä. Kahdesta muusta lampaasta ei löytynyt juurikaan muuta kuin suolia ja mahalaukkuja”, Luoma sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos