Pelastuslaitokselle hunajaa, Porin prikaatille suolasalkkari

Satakunnan Journalistit kiittelee Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävien palomestareiden tiedotusalttiutta.

17.8. 10:11

Satakunnan Journalistit myöntää tänä vuonna hyvän tiedottamisen hunajapurkki-palkinnon Satakunnan pelastuslaitoksen päivystäville palomestareille niin Karhukuntien P3 kuin Etelä P3 ja Pohjois-Satakunnan P3 -päivystysalueella.

Journalistit kiittävät päivystäviä palomestareita erittäin asiantuntevasta ja avoimesta viestinnästä vaikeiden ja kiireistenkin pelastustilanteiden keskellä. Palomestareiden toiminnasta paistaa läpi tinkimätön paneutuminen sekä halu auttaa yhteisöä. Jos tilanne pelastuspaikalla ei mahdollista puhelimeen vastaamista, niin päivystävässä vuorossa oleva palomestari hyvin usein soittaa toimitukseen takaisin tilanteen rauhoittuessa.

Satakunnan Journalistit kiittävät myös sitä, että puhelimitse annetut kommentit ovat selkeitä ja sujuvasanaisia. Näitä kommentteja on ilo käyttää uutisissa sitaatteina, palomestarit heittäytyvät persoonina peliin ja luovat osaltaan erittäin positiivista ja luotettavaa kuvaa alansa toiminnasta.

Satakunnan Journalistien huonon tiedottamisen suolasalkkarin saa tänä vuonna Porin prikaatin viestintä. Aiemmin jouhevasti sujunut yhteistyö on journalistien mukaan viime vuosien aikana taantunut, etenkin tämä on tapahtunut pikkuhiljaa sen jälkeen, kun Niinisalon Tykistöprikaati liitettiin osaksi Porin prikaatia.

Viestinnästä vastaavia on saanut tavoiteltua ainoastaan virka-aikaan, ja silloinkin monesti useiden tuntien, jopa päivien viiveellä. Moni prikaatille jätetty haastattelupyyntö on jäänyt odottamaan: asiaan on luvattu palata, mutta aina niin ei ole käynyt. Myös varuskunta-alueille pääseminen on vaikeutunut huomattavasti aiempaan verrattuna, vaikka toki korona-aika toi mediavierailuihin omat haasteensa.

Kahdella varuskunta-alueella toimiva Porin prikaati on Suomen suurin maavoimien joukko-osasto. Kun yhden saapumiserän vahvuus on noin 2000 varusmiestä, on selvää, että prikaatin vaikutus on alueella erittäin suuri. Sen lisäksi prikaati on merkittävä työnantaja ja yhteisövaikuttaja niin Säkylän kuin Kankaanpään alueilla. Tämänkin vuoksi avoin ja sujuva tiedottaminen olisi erittäin toivottavaa.

Porin prikaatin tiedottajana pitkään toiminut Sanna Närä valittiin viime maaliskuussa Porin kaupungin viestintäjohtajaksi. Heinäkuun alusta lähtien prikaatin tiedottajana on toiminut Viljami Honkiniemi.

Satakunnan Journalistit on jakanut huonon ja hyvän tiedottamisen symboleita, hunajapurkkeja ja suolasalkkareita, vuodesta 1988.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos