IS: Lohikon vanhainkodin venäläiskauppojen takana on taposta tuomittu mies

Tampereella vaikuttanut yrittäjämies surmasi puolisonsa muutama vuosi sitten parkkipaikalle.

Lohikossa toimi vanhusten palvelukoti vielä vuonna 2018. Sittemmin kiinteistö on vaihtanut omistajaa useampaankin kertaan.

20.10. 13:33

Lohikon entisen vanhainkodin venäläisille myyneen yrityksen toimitusjohtajana toimii 38-vuotias henkirikoksesta tuomittu mies, uutisoi Ilta-Sanomat.

Toimitusjohtajana toimiva mies on tuomittu syyntakeettomana tehdystä taposta vuonna 2017. Hän surmasi entisen avovaimonsa talttapuukolla parkkipaikalla Tampereella ja soitti teon jälkeen itse hätäkeskukseen.

Veriteon silminnäkijöinä olivat pariskunnan 3-vuotias tyttö ja 2-vuotias poika, jotka istuivat auton takapenkillä. Pariskunta oli tekoaikaan asumuserossa.

Miehelle tehtiin teon jälkeen kaksi mielentilatutkimusta, joista jälkimmäisessä hänet todettiin syyntakeettomaksi. Hän ei saanut teostaan vankeusrangaistusta, vaan hänet määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon Vanhan Vaasan sairaalaan.

VALTAKUNNALLISESTI tunteita kuumentanut ja kritiikkiä herättänyt kiinteistökauppa tehtiin 13. lokakuuta. Uusina omistajina on kolme venäläistä henkilöä, jotka ovat iältään 35-, 60- ja 66-vuotiaita.

Ostajalla ei kuitenkaan ole vielä lainhuutoa kiinteistöön. Kauppa vaatii puolustusministeriön hyväksynnän, ja selvittely on kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos