Jönssi otti selfien pääministerin kanssa – Sanna Marinille tarjottiin asian lisäksi satuja ja kävelykierros: ”Tämähän on vaikuttava alue”

Kävelysiirtymä kirjaston kulmilta liikuntakeskuksen läpi torille antoi Sanna Marinille kelpo katsauksen Kankaanpäästä.

Juankoskelta Kankaanpäähän muuttanut Jönssi Heikkinen oli yksi monista, joka onnistui saamaan selfien Sanna Marinin (sd.) kanssa. Taidekoulun opiskelijan ja pääministerin yhteiskuva syntyi Heikkisen oman arvion mukaan hitaan hivuttautumisen taktiikalla.

25.10. 13:13

Juankoskelta Kankaanpäähän muuttanut Jonna ”Jönssi” Heikkinen oli yksi monista, joka onnistui saamaan selfien Sanna Marinin (sd.) kanssa.

Taidekoulun ensimmäisen vuoden opiskelija oli ollut kauppareissulla hakemassa kissoilleen ruokaa ja kuullut marketissa, että pääministeri on torilla. Heikkistä harvinainen vierailu jäi sen verran mietityttämään, ettei hän halunnut jälkikäteen harmitella kotiin jäämistään.

Pienen pähkäilyn päätteeksi ja ostokset kotiinsa heitettyään hän tuumasi, että ”torille!

Yhteiskuva eli selfie syntyi Heikkisen oman arvion mukaan hitaan hivuttautumisen taktiikalla.

Värikkäällä asulla ja vihreillä hiuksillaan erottautunut Heikkinen seurasi torilavan eteen kertynyttä väkijoukkoa ensin etäältä. Hän lähestyi turvamiesten ympäröimää pääministeriä metri kerrallaan ja hivuttautui lähietäisyydelle niin, että pääsi nappaamaan haluamansa otoksen.

Kuvanottohetkestä otettu kuva kertoo, että lopputulos onnistui niin kuin oli aikomus.

Niin kuin 2020-luvun someajan henkeen kuuluu, kameraa käytettiin enemmän kuin kynää.

Selfiet olivat suuremmassa suosiossa kuin perinteiset nimikirjoitukset. Pyytäjiä ja ottajia riitti, jos ei nyt vauvasta vaariin, niin ainakin syyslomalaisista isoäiteihin.

Toki pääministerin luona nähtiin myös perinteikäs wanhan ajan karvalakkilähetystö, tosin ilman majavahattua ja yhden miehen vahvuisena. Karvian demaripomo Voitto Raita-aho toimi kotikuntansa valtuuskuntana ja ojensi puolueensa puheenjohtajanakin toimivalle Marinille muovitaskuun pakatun esityksen, jonka aiheena oli kunnalle tärkeän muodostuneen Alkkiantien asvaltointi.

”Muutaman sanan ehdin sanoa ja pyysin, että ottaisivat asian esille. Kunnanjohtajan allekirjoittaman esityksen lisäksi mukana oli Geoparkin ja Taiteiden reitin esitteet”, Raita-aho kertoi.

Turvallisuus on tämän tason vierailuilla kysymys, jota pohditaan muutenkin kuin vain ulkomaalaisten tekemien kiinteistökauppojen osalta.

Turvahenkilöt olivat pohjustaneet vierailun etukäteen. H-hetkellä security-osasto hoiti hommansa taustalla, mutta niin, että ammattilaisia pystyi bongaamaan jos osasi ja huomasi katsoa.

Kankaanpään Seudun kuvaamalta videolta voi yrittää laskea, kuinka moni muu pääsi poseeraamaan pääministerin vierellä. Satakuntalainen tasainen luonteenlaatu näkyi siinä, että moni tyytyi nappaamaan kuvia kauempaa niin, että kuvassa ei näkynyt kuvaajaa ollenkaan.

Pääministerin vierailu keskellä arkipäivää ja syysloman aikana vaati jonkin verran järjestelyjä.

”Aloimme miettiä ohjelmaa heti, kun saimme tiedon vierailusta ja kuulimme, että aikaa on kaksi tuntia. Tiedossa oli, että pääministeri haluaa tavata tunnin verran kuntalaisia. Mietimme kaupunginjohtaja Mika Hatanpään kanssa, miten hyödyntämme edeltävät 60 minuuttia”, Kankaanpään pitkäaikainen valtuutettu Katri Kujanpää (sd.) kertoo.

Joku paikallisista Sdp:n aktiiveista oli tainnut ottaa lomapäivänkin päästäkseen mukaan glögi- ja pipariteltalle.

Pääministerin parikymmenminuuttinen puhe oli sen verran pitkä, että kilpailevien puolueiden edustajien sossuvissyksi kehuma kuuma juoma kelpasi satapäiselle yleisöjoukolle jo poliittisen tilannekatsauksen aikana.

Puhe alkoi Venäjästä, eteni sähkön hintaan ja päättyi ensi vuoden vaaleja ennakoiviin teemoihin sekä Arkadianmäelle toista kautta tavoittelevan Heidi Viljasen saamiin kehuihin. Marin puolestaan sai Viljaselta hymyn ja halauksen lisäksi Crystal Snow’n koko Penni Pähkinäsydän -satukirjatuotannon

Toritapaamista edeltänyttä lounasta ei hotkittu niin, että arvovieras olisi vain viety syömään jonnekin. Julkisia palveluja arvostavalle Marinille tarjoiltiin pienellä personoidulla twistillä samantyyppinen ruoka, jota oli valmistettu päiväkoteihin.

Kasvispainotteisen aterian kylkiäiseksi oli kaupungin omassa keittiössä leivottu mustikkapiirakkaa.

Kaupunginhallituken puheenjohtaja Mikko Uusitalo, valtuuston puheenjohtaja Jari Koskela ja kaupungijohtaja Mika Hatanpää pääsivät kirjaston edustalla samaan kuvaan Sanna Marinin, Heidi Viljasen ja Katri Kujanpään kanssa.

Kalvosulkeiset jätettiin kokonaan väliin.

”Kun vieraille yleensä näytetään tietokoneelta power point -kalvoja ja kerrotaan, että meillä on juuri remontoitu liikuntakeskus, päätimme toimia toisin. Yhdessä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien kanssa teimme kävelysiirtymän kirjastolta pesäpallokentän vierestä ja liikuntakeskuksen kautta torille”, Kujanpää sanoo.

”Tämähän on vaikuttava alue.”

Tutuksi tulivat Kankaanpään sloganin mukaiset äly, taide ja hyvinvointi, sillä kävellessä isäntäväki ehti esitellä niin Taidekehää kuin uusiutuvan energian hankkeita hiekka-akusta lähtien.

Se toimi. Marin lupasi ottaa seuravalla kerralla treenikamppeet mukaan ja ihasteli, kuinka toimivasti julkiset rakennukset lomittuvat mäntyjen katveeseen.

”Tämähän on vaikuttava alue.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos