Kankaanpään poliisin toimintatavat muuttuvat

Tavoitteena on, että poliisiaseman jokainen poliisi tekee sekä valvonnan että rikostorjunnan töitä.

Uudistuksen myötä ei olisi enää kenttäpoliiseja ja rikostutkijoita, vaan kaikki poliisit tekevät sekä kenttä- että tutkinnan töitä.

3.12.2022 12:15

Lounais-Suomen poliisilaitos kehittää poliisin toimintaa Kankaanpään, Kokemäen, Loimaan ja Uudenkaupungin poliisiasemilla.

Muutoksilla tavoitellaan joustavuutta paikallispoliisiasemien arkeen, kerrotaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Kehitystyön tavoitteena on, että jatkossa poliisiasemilla kaikki poliisit tekevät sekä valvonnan että rikostorjunnan töitä. Tähän mennessä osa poliiseista on ollut kenttäpartioissa, osa tutkinnassa.

”Muutos mahdollistaa sen, että poliisiasemilla voidaan jatkossa tehdä valvonnan ja rikostorjunnan osalta erilaisia painotuksia kulloisenkin tilanteen ja vuodenajan mukaan”, sanoo ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Käytännössä se mahdollisesti tarkoittaa, että kesällä paikallispoliisi voisi tehdä enemmän valvontaa eli partiointia ulkona, kun taas talvella se voisi painottaa enemmän rikostorjunnan tehtäviä.

Tiedotteen mukaan muutokset eivät vaikuta kansalaisille tarjottaviin poliisin palveluihin ainakaan heikentävästi. Hälytystehtävät hoidetaan kuten tähänkin asti. Lisäksi kunkin alueen päivittäiset, niin sanotut tavanomaiset, rikokset tutkitaan jatkossakin alueen omalla poliisiasemalla. Samalla kaikkein vaativimpien rikosasioiden esitutkinta siirretään isompien yksiköiden hoidettavaksi.

”Menettelyllä pyritään turvaamaan vaativien rikosasioiden laadukasta selvittämistä, kun ne ohjataan sinne, missä on jo valmiiksi vaadittavaa erityisosaamista, rutiinia ja vaativan tutkinnan alkuvaiheen edellyttämää resurssia”, sanoo rikosylikomisario Taina Holstila.

Uuteen toimintatapaan siirrytään alkukevään 2023 aikana. Ensimmäisessä vaiheessa kyse on kokeilujaksosta, joka ulottuu vuoden 2024 loppuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos