Pelastuslaitos sai haisevan tehtävän Kankaanpäässä: Aitauksesta karannut hevonen upposi lietealtaaseen

Kuvituskuva.

10.12.2022 22:09

Kankaanpää

Hevonen oli pudonnut jäiden läpi ulkona olevaan lietealtaaseen Kankaanpään Salontiellä. Lieteallas oli poistettu käytöstä. Tästä huolimatta siellä oli liejua noin kolmen metrin syvyydeltä.

Hevonen yritti kaikin voimin pysyä pinnalla sohjoisessa lietteessä. Sen omistajat auttoivat sitä pitämään päänsä pinnalla pelastajien saapumiseen saakka.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle hevonen oli ehtinyt olla pinteessä puolisen tuntia. Pintapelastusvarusteisiin pukeutunut palomies uitti hevosen ympärille kaksi kuormaliinaa, joiden avulla hevonen saatiin vedettyä pois lietteestä traktoria apuna käyttäen.

Päivystävä palomestari Timo Silvan sai pelastustehtävän aikana ohjeita puhelimitse eläinlääkäriltä. Hän kuvailee tehtävää haastavaksi.

”Lietealtaaseen oli tullut ajan saatossa kasvillisuuttakin. Muutenkin se liete on sellaista liejua. Nyt jäädyttyään se oli vielä aika vahvaa lillinkiä. Hevosen oli vaikea pystyä pitämään päänsä pinnalla. Se pyrki kokoajan tekemään uimaliikkeitä. Mutta tehtävä päättyi onnellisesti”, Silvan kertoo.

Hevosen pelastamiseen meni palokunnalta toinen puolituntinen. Hevonen vaikutti selvinneen tunnin mittaisesta koettelemuksesta vammoitta.

”Se oli aika vikuri hevonen. Jätimme sen siihen jalat ilmaan hieman rauhoittumaan. Annoimme sille myös ruokaa”, Silvan naurahtaa.

”Ainakaan päälle päin eläimelle ei näyttänyt tulleen mitään vahinkoa.”

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 18.35.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos