Mikko Korpela ehdolle eduskuntavaaaleissa

Johanna Ahosta Kankaanpään kokoomuksen uusi puheenjohtaja.

Kankaanpääläinen Mikko Korpela on lähdössä ehdolle kevään eduskuntavaaleihin. Hän oli ehdolla eduskuntavaaleissa myös vuonna 2019.

4.1. 9:00

Kankaanpään Kokoomus esittää yrittäjä Mikko Korpelaa Satakunnan Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

”Olen kokenut, että ehdokkuus on tuonut tosi paljon myönteistä. Olen tutustumaan ihmisiin Satakunnassa, päässyt vaikuttamaan piirin asioihin ja myös kokoomuksen valtakunnalliset asiat ovat tulleet tutummiksi. Silmät ovat auenneet ja kiinnostus kasvanut, 45-vuotias Korpela perustelee.

”Asetelma oli viimeksi neljä vuotta sitten aika lailla sama ja koimme, että olisi hyvä saada ehdokas myös Pohjois-Satakunnasta. Ja kyllähän se alueellinen aukko olisi myös vaaleissa hyvä saada täytettyä eli saada edustaja tältä alueelta”, Korpela sanoo.

Kokoomus on tällä hetkellä julkistanut 11 ehdokasta Satakunnan vaalipiiristä kevään eduskuntavaaleihin.

Satakunnan kokoomuksen piirihallitus kokoontuu vielä tällä viikolla nimeämään lisää eduskuntavaaliehdokkaita.

Kankaanpään Kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Johanna Aho korostaa oman alueen ehdokkaan tärkeyttä.

”Myös täältä pohjois-Satakunnasta on tärkeää olla kokoomuslainen ehdokas. Mikko Korpela on erittäin hyvä ehdokas tähän. Hän on myös ollut mukana Satakunnan kokoomuksen toiminnassa aktiivisesti jo aiemmin sekä jo tulevien vaalien osalta.”

Korpela on jo valmiiksi tunnettu alueen asioiden puolestapuhuja.

”Pohjois-Satakunta on liian tärkeä alue ilman olemaan omaa ehdokasta. Nykypäivänä tänne pitää saada lisää työpaikkoja, jolloin myös ihmisiä muuttaa Pohjois-Satakuntaan. Yhtenä merkittävä osana liikenneyhteydet ovat tärkeässä osassa alueen kehitystä, mikä auttaa alueen yrityksiä ja varuskuntaa tulevaisuudessa, Aho kertoo.

Aho on koulutukseltaan tradenomi ja ollut jo vuosia töissä Honkajoki Oy:n toimistolla. Kahden lapsen äiti kertoo töiden ohessa viimeistelevänsä kauppatieteen tutkintoa Vaasan yliopistoon.

”Välissä asuin melkein kuusi vuotta Saksassa puolison töiden takia ja lapset syntyivät siellä. Kuitenkin korona ja puolison etätyöt mahdollistivat muuton 2020 takaisin Suomeen ja Kankaanpäähän”, maaantien tuomaksi itseään kutsuva Aho kertoo.

Kankaanpään kokoomuksen uusi puheenjohtaja Johanna Aho on asunut puolisonsa töiden vuoksi kuusi vuotta myös Saksassa. Kotoisin hän on Etelä-Pohjanmaan Alavudelta.

Uuden puheenjohtajan eli Ahon lisäksi muut hallituksen jäsenet ovat Kari Kähkönen, Jukka Kangasniemi, Mia Haapala, Annina Ruokoski, Jari Mustonen, Ville Paldanius, Mikko Korpela ja Kristiina Yli-Rajala.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos