Pyöräilyturman esitutkinta valmistui: yhtä henkilöä on syytä epäillä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta

Toivontien viime toukokuinen pyöräilyturma on edennyt syyttäjälle.

Noin 60-vuotias mies menehtyi törmättyään polkupyörällä pimeässä alikulkutunnelissa olleeseen betoniporsaaseen.

25.1. 10:21

Viime toukokuussa noin 60-vuotiaan miehen hengen vaatineen pyöräilyonnettomuuden esitutkinta on valmistunut.

Poliisin esitutkinnan perusteella onnettomuudessa on syytä epäillä yhtä henkilöä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta. Tutkinta on edennyt syyttäjälle.

Asian käsittelyn tarkkaa aikataulua ei voida vielä arvioida.

Kankaanpään kaupunki oli asettanut Toivontien kevyenliikenteenväylän alikulun keskelle betoniporsaan estämään ajoneuvoliikennettä.

Kuolemaan johtanut onnettomuus sattui, kun yöllisellä pyöräretkellä ollut noin 60-vuotias mies ajoi pimeään tunneliin, törmäsi keskellä ajoväylää olleeseen betoniporsaaseen ja menehtyi saamiinsa vammoihin. Onnettomuuden uhrin löysi varhaisella aamulenkillä ollut henkilö noin kello puoli kolmen aikaan aamuyöllä.

Vain päivää ennen onnettomuutta Kankaanpään katuvaloverkossa aloitettiin niin sanottu kesäsammutus, eli ydinkeskustaa lukuun ottamatta kaupungin katuvaloverkko oli sammutettuna. Myös alikulkutunnelit kuuluivat kesäsammutuksen piiriin.

Esitutkinnan valmistumisesta uutisoi ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.

Lue lisää: Pyöräilijä kuoli törmättyään alikulkutunnelissa olleeseen betoniporsaaseen – silminnäkijän mukaan tunnelin valot eivät toimineet yöllä

Lue lisää: Poliisi tutkii pyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta tarkemmin – ”Selvitellään siihen liittyvää taustaa”

Lue lisää: Onnettomuus oli vain ajan kysymys

Lue lisää: Ajoneuvoliikenne estetään portilla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos