Jämijärveltä toinen ehdokas: Eveliina Kuuskoski keskustan eduskuntavaalilistalle mukaan

Agrologi-opiskelija Eveliina Kuuskoski, 35, ollut aiemmin ehdolla kuntavaaleissa sekä Kankaanpään että Jämijärven valtuustoon.

Jämijärveläinen Eveliina Kuuskoski (kesk) ilmoittautuu maaseudun puolestapuhujaksi ja nikkaroijaksi, jolta luontuvat myös käsityöt ja riistanhoito.

15.2. 6:00

Luonto ja eläimet ovat aina olleet lähellä Eveliina Kuuskosken (kesk) sydäntä. Agrologiopinnot ovat loppusuoralla Hämeen Ammattikorkeakoulua käyvällä aikuisopiskelijalla ja harjoittelujakso tulossa. Lisävipinää ilmaantui viime viikolla eduskuntavaaliehdokkuuden mukana, joten sosiaaliseen mediaan on jo sivusto kehitteillä ja kampanja vauhdittumassa.

”Vaikea oli löytää asiantuntijaharjoittelupaikkaa”, kevään vaaleissa kansanedustajaksi havitteleva Kuuskoski hämmästelee.

Oma tila hänellä ja avopuolisolla on, mutta se on kooltaan ”miniatyyritila”.

”12 lammasta pusikkoa raivaamassa ja kolme rescue-kissaa Sulo, Harmi ja Piki”, Kuuskoski läväyttää tilansa eläinkokoonpanon Suurimaan kylällä.

Villit kissat hän loukutti ja kesytti itse. Metsäsuksilla korpeen mielellään hiihtävä kansanedustajaehdokas on nähnyt retkillään myös suden jälkiä, mutta ne eivät haittaa jos pysyvät sen verran etäällä pihasta ja lampaista.

Harjoittelupaikan Kuuskoski haluaa asiantuntijaorganisaatiosta harjoittelupaikan mahdollisimman läheltä, koska harjoitteluajan palkasta olisi hyvä jäädä jotain käteenkin. Pientilallisen arki ja etäopiskelu maaseudulla ovat koetelleet ja vuoden autottomuustesti kieltämättä osoittautui mahdottomaksi.

Kuuskoski heittäytyi asiakaspalveluun lukion jälkeen, joten opiskeluvuodet ovat hänelle totta vasta nyt. Etäopiskelu sujuu ja kotikonttorilla puurtaa myös avomies Juha-Matti Tammiranta, automaatioalan insinöörinä.

Ehdokkuus kevään eduskuntavaaleihin kypsyi Kuuskoskelle nopeasti. Keskustan vaalipäällikön Pasi Kosken ei tarvinnut kauan odottaa vastausta. Kuuskoskelle keskustalainen arvomaailma on tuttu ja puolueen vaaliohjelmaan oli edelleen helppo yhtyä.

Keskustan galluptulokset eivät mairittele, mutta Kuuskoski katsoo että otsikot väläyttävät vain pienen osan puolueväen todellisuudesta.

”Kansa lukee, mitä valtamedia tarjoilee”, Kuuskoski suhteuttaa.

Tulevissa vaaleissa paljon lopputulosta määrittelee se, ketkä lähtevät äänestämään ja millä volyymilla. Nuoria pitäisi saada entistä enemmän käyttämään kansalaisoikeuttaan.

Jämijärvellä Kuuskoski vaikuttaa teknisessä lautakunnassa ja varalla sekä valtuustossa että kunnanhallituksessa. Hän on ollut kuntavaaleissa 2012 ehdolla myös Kankaanpäässä, josta on kotoisin.

Jämijärven toinen eduskuntavaaliehdokas on kristillisten Maarit Rantanen.

Uutista päivitetty 15.2.2023 kello 12.17 tilan lampaiden määrän osalta. Harjoittelu maatilalla on tehty, ja toinen jakso koskee asiantuntijaorganisaatiossa tehtävää harjoittelujaksoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos