Kankaanpään vuokra-asuntojen käyttöaste nousi 90 prosenttiin – korjausvelkaa mahdollista kuroa kiinni

Kankaanpään kaupungin tytäryhtiö Asunnonhankinta Oy:llä oli tarjota ukrainalaisille lähes useita kymmeniä asuntoja. Vapaita asuntoja yhä 16 vuokrattavana.

Kankaanpään Asunnonhankinta Oy:n asuntojen käyttöaste nousi ukrainalaisten myötävaikutuksesta 90 prosenttiin. Yhtiön toimitusjohtaja Jouni Kiviniemen, kuvassa, seuraaja aloittaa työt maaliskuun alussa tilanteessa, jossa remonttirahaakin on päässyt kertymään.

17.2. 17:00

Kankaanpään Asunnonhankinta Oy:n vuokra-asuntojen käyttöaste on noussut 90 prosenttiin. Kaupungin tytäryhtiöihin lukeutuvan yhtiön hallituksen puheenjohtaja Anssi Joutsenlahti on tyytyväinen tilanteeseen, kun jatkossa varoja on aiempaa enemmän asuntojen remontointiin.

”Korjausvelkaa on kertynyt, mutta yhtiön taloudellinen tilanne on kuitenkin aiemminkin ollut vakaa”, Joutsenlahti tarkentaa.

Yhtiön noin 800 asunnosta virallisesti on vapaana tällä hetkellä parikymmentä asuntoa, joten asunto löytyy yhä uusillekin kaupunkiin muuttaville. Korkea käyttöaste selittyy Joutsenlahden mukaan ukrainalaisten tarpeisiin vastaamisesta. 350 ukrainalaisen asuttamiseksi vuokra-asuntoja on tarvittu maahanmuuttoviraston tarpeisiin myös yksityisiltä. Tilapäisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden henkilöiden majoitus järjestetään vastaanottopalveluiden kautta.

Asuntoja remontoidaan tarpeen mukaan. Yksi erityisen haastava kohde kaupungista löytyy.

”Justeeri on murheenkryyni. Asuntoja on tyhjänä niiden huonon kunnon vuoksi.”

Maaliskuun alussa yhtiön uusi toimitusjohtaja Jaana Viitala aloittaa työt Jouni Kiviniemen seuraajana ja silloin vuokra-asuntotilanne katsotaan kokonaisuutena uusin silmin.

Erityisiä markkinatempauksia yhtiön vuokra-asuntojen kysynnän lisäämiseksi ei ole Joutsenlahden mukaan tarvinnut tehdä. Perinteisesti asunnot täyttyvät aina liike-elämän noususuhdanteiden mukana.

”Asunnot ovat nyt taajaman tuntumassa. Vastaanottokeskuksen sijaittua Niinisalossa, kulkeminen palveluihin osoittautui hankalaksi”, Joutsenlahti viittaa vuoden 2015 tilanteeseen.

Monessa Pohjois-Satakunnan kunnassa vuokra-asuntojen käyttöaste hipoo 100 prosenttia Karvian ja Merikarvian tapaan. Myös näissä kunnissa ukrainalaisia on kyetty asuttamaan vapaisiin asuntoihin useita kymmeniä.

Vapaita asuntoja yhtiön nettisivuilla oli keskiviikon tilanteen mukaan 16. Asuntoja löytyy eri puolilta kaupunkia ja kooltaan ne ovat yksiöistä lähtien 4H+k -koon perheasuntoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos