Lähi-Tapiola Länsi-Suomella takana kummallinen vuosi – sijoitusmarkkinoiden heikko kehitys painoi kokonaistuloksen miinukselle

Suurilta vahingoilta vältyttiin, mutta vahinkojen määrät kääntyivät nousuun koronatilanteen rauhoituttua.

Olosuhteet huomioon ottaen toimitusjohtaja Pasi Aakula on tyytyväinen Lähi-Tapiola Länsi-Suomen poikkeusvuoteen 2022.

20.2. 15:15

Satakunta

Vuosi 2022 oli Lähi-Tapiola Länsi-Suomelle poikkeuksellinen ja kummallinen. Tätä toivat esille toimitusjohtaja Pasi Aakula ja talousjohtaja Jussi Seppälä vakuutusyhtiön tulostiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Perusvakuutustoiminnassa yhtiö teki hyvää tulosta.

Asiakasmäärä, markkinajohtajuus ja vakavaraisuus vahvistuivat. Kun Uudestakaupungista Parkanoon ulottuvalla toimialueella vältyttiin lisäksi suurilta vahingoilta, liiketulokseksi muodostui 10,3 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 se oli 16,5 miljoonaa euroa.

Sen sijaan kokonaistulos, joka oli edellisvuonna 34,7 miljoonaa euroa, putosi 10,4 miljoonaa euroa pakkaselle. Se johtui sijoitustoiminnan heikosta kehityksestä.

”Sekä osakemarkkinat että korkomarkkinat toimivat viime vuonna sijoittajan kannalta väärään suuntaan”, Jussi Seppälä kiteytti.

”Arvonnousut ja arvonlaskut kuitenkin kuuluvat pitkäjänteiseen sijoittamiseen. Viime vuoden kaltaisina vuosina meidän ja omistaja-asiakkaidemme turvana on vahva vakavaraisuutemme.”

Lähi-Tapiola Länsi-Suomen noin 106 000 omistaja-asiakkaalle sattui viime vuonna kaikkiaan 470 00 vahinkoa. Niistä korvattiin 95 prosenttia. Korvausten kokonaissumma oli noin 45 miljoonaa euroa.

Vaikka suurilta vahingoilta vältyttiin, niiden määrät kääntyivät nousuun koronatilanteen rauhoituttua. Toimitusjohtaja Pasi Aakula kiinnitti huomiota erityisesti sellaisiin liikennevahinkoihin, joissa oli nuoria mukana.

Osin siksikin vuosi 2023 on yhtiön yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ennen kaikkea lasten ja nuorten sekä yhteistyön teemavuosi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos