”Ammunta on selkeä ykkösasia” – ampumaratoja pitää saada lisää

Tekemistä riittää Kimmo Tuomella, joka toimii sekä Reserviläisliiton että Reserviupseeriliiton tehtävissä.

Kimmo Tuomi toimii Satakunnan reserviläispiirien toiminnanjohtajana.

19.2. 11:30

”Reserviläistoiminta on tällä hetkellä erittäin positiivisessa vireessä. Ukrainan sota nosti kiinnostuksen huippuunsa. Reserviläisliittoon on liittynyt sodan alettua lähes 10 000 uutta jäsentä ja Reserviupseeriliittoon noin tuhat uutta jäsentä”, kertoo honkajokinen Kimmo Tuomi.

Tuomi on toiminut Satakunnan reserviläispiirien toiminnanjohtajana viime lokakuusta lähtien. Maanpuolustuksessa lähes kaiken nähnyt ja kokenut entinen ammattiupseeri tarttui uuteen haasteeseen mielenkiinnolla.

”Minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut tehtävästä ja toki se kiinnosti. Toiminnanjohtajan tehtävänä on toimia liiton ja yhdistysten välissä. Tekemistä riittää, sillä toimin Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton tehtävissä.”

Vaikka reserviläistoiminta onkin tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa, Tuomen mukaan kehitettävääkin riittää.

”Pienillä paikkakunnilla toiminta kuihtuu. Aktiivinen toiminta keskittyy kaupunkeihin, ja sinne saadaan myös uusia ja nuoria jäseniä. Varsinkin reserviupseeriyhdistyksissä on jo havaittavissa tietynlaista ukkoutumista, erityisesti pienten paikkakuntien yhdistyksissä. Se on toisaalta myös loogista, nuoret lähtevät opiskelemaan eivätkä aina palaa kotiseudulleen. Silloin toimitaan siellä missä asutaan.”

Tuomen mukaan aktiivisuudella yhdistystoiminta saadaan pysymään vireänä.

”Ammunta on selkeä ykkösasia ja sen kehittäminen tärkeää. Olemme Satakunnassa siinä mielessä hyvässä asemassa, että meillä on täällä kaksi varuskuntaa, missä reserviläiset pääsevät ampumaan. Silti ampumaratoja pitää saada lisää.”

”Toinen tärkeä asia on maastokilpailujen, kuten suunnistuskilpailujen, elvyttäminen koronavuosien jälkeen.”

Tuomi uskoo, että positiivinen vire kestää vielä vuosia.

”Mahdollinen Nato-jäsenyys tuo oman lisämausteensa reserviläistoimintaan. Se tulee varmasti piristämään toimintaamme entisestään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos