Kankaanpään varhaiskasvatuksen vuorohoitoon uusi paikallinen sopimus – sisältää uuden varallaolojärjestelmän ja korotetun hälytysrahan

Kankaanpään keskustaajaman vuoropäiväkotina toimii päiväkoti Petäjäinen.

23.2. 17:15

Kankaanpään kaupungin kaupunginhallituksen kokouksessa hyväksyttiin maanantaina paikallinen sopimus koskien varhaiskasvatuksen vuorohoidon varallaolosta sekä hälytysrahasta.

Kaupunginhallituksen pöytäkirjassa todetaan, että varhaiskasvatuksen vuorohoidon puolella on ollut haasteita saada henkilöstöä mahdollisesti nopealla aikataululla toteutuneihin työvuoroihin.

Nyt luodun paikallisen sopimuksen tarkoituksena on helpottaa henkilöstön saatavuutta vuorohoitoon äkillisen tarpeen syntyessä luomalla varallaolojärjestelmä sekä korottamalla hälytysrahan euromäärää ja laajentamalla sen saamisen edellytyksiä. Lisäksi luodaan päiväkodin johtajille tunnin varallaolo sunnuntai-iltaan, johon tarpeelliset yhteydenotot keskitetään.

Uuden sopimuksen johdosta jatkossa viikonlopun sekä arkipyhien vuoroihin on määrä suunnitella myös toinen työntekijä määrättynä varallaoloon.

Varallaoloajan pituus ja varallaolon toistuvuus eivät kuitenkaan saa haitata työntekijän vapaa-ajan käyttöä. Varallaolokorvaus on kultakin varallaolotunnilta 30 prosentin korottamattomasta tuntipalkasta tai annetaan vastaavana vapaa-aikana

Mikäli työntekijä hälytetään työnantajan toimesta työhön vapaa-aikanaan ilman varallaoloon asettamista, työhön saapumisesta aiheutuvasta häiriöstä maksetaan jatkossa 30 euron hälytysraha.

Kutsu tulee tehdä aikaisintaan työvuoroa edeltävänä vuorokautena ja hälytysrahaa maksetaan mikäli vuoro alkaa ennen kello kuutta, jatkuu kello 18 jälkeiseen vuoroon taikka viikonloppu- tai arkipyhävuoroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos