Perhepäivähoitajia haussa Jämijärvelle – kunta haluaa vaihtoehtoja perheille

Varhaiskasvatuksessa on Jämijärvellä tällä hetkellä noin 50 lasta. Kunnassa ei ole vireillä päivähoidon muuttamista maksuttomaksi.

Jämijärven kunta kartoittaa mahdollisuuksia palkata lisää perhepäivähoitajia. Toistaiseksi kunnassa on vain yksi yksityinen perhepäivähoitaja.

26.2. 21:30

Jämijärven kunta hakee perhepäivähoitajia. Varhaiskasvatusjohtaja Leena Peurala kertoo, että kunnassa on ennestään yksi yksityinen perhepäivähoitaja.

”Kunta tukee yksityistä perhepäivähoitoa kuntalisällä ja varhaiskasvatusmaksun tuella eli perheet maksavat kunnallisesta ja yksityisestä varhaiskasvatuksesta saman verran”, Peurala toteaa.

Erityisesti haja-asutusalueella olisi tarvetta. Myös kyseinen perhepäivähoitaja toimii Tykkööllä. Taajama-alueella varhaiskasvatusta on ainoastaan päiväkodilla.

Mistä lisätarve johtuu?

”Tällä hetkellä kartoitamme tilannetta ja mietimme, mikä on meidän palveluntarjonta ensi syksynä. Perhepäivähoito toisi perheille lisää valinnanmahdollisuutta.”

Varhaiskasvatuksessa on Jämijärvellä tällä hetkellä noin 50 lasta. Ryhmissä on myös muutama ukrainalaislapsi.

Merikarvian ja Siikaisten sekä Karvian tapaan Jämijärven kunnassa ei ole aikeita siirtyä maksuttomaan varhaiskasvatukseen.

Mitä huoltajien tulorajojen nousu 1.3. 2023 alkaen tarkoittaa Jämijärven kunnan talouteen varhaiskasvatusmaksujen osalta?

”Maksutuotot laskevat kyllä, mutta on vaikea arvioida prosentuaalisesti”, Peurala toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos