Duunareiden asialla kohti Arkadianmäkeä

Janne Koivisto (vas.) kuunteli huolissaan oikeiston ideoita työläisten aseman heikentämiseksi.

Mikäli Janne Koivisto tulee valituksi eduskuntaan, hän haluaa ajaa ennen kaikkea työläisten etua.

6.3. 15:00

Oikeiston suunnalta kantautuneet ideat työläisten aseman heikentämisestä saivat ammattiyhdistysmiehen sapen kiehumaan viime syksynä. Hetken aikaa asiaa kypsyteltyään kankaanpääläinen Janne Koivisto (vas.) päätti asettua ehdolle tulevissa eduskuntavaaleissa.

”Oikeiston suunnalta kuului monenmoisia ideoita, miten duunareiden asemaa ryhdytään heikentämään aina sunnuntailisien poistoista lähtien. Itse pääluottamusmiehenä huolestuin näistä viesteistä. Tuumasin, että asetun ehdolle. Kyllä Pohjois-Satakunnastakin yksi Vasemmistoliiton ehdokas tarvitaan ja tuodaan samalla maaseudun ihmisten näkemyksiä esiin. Nyt kun Mylläri (kansanedustaja Jari Myllykoski) jää pois, on entistäkin tärkeämpää aktivoitua ja asettua ehdolle.”

Kysyttäessä Koiviston vaaliteemoja, hän liputtaa puolueen puheenjohtajan Li Anderssonin (vas.) tavoin koulutuksen puolesta. Alueellisesti, Satakunnassa, hän lähtisi parantamaan liikenneväyliä ja kehittämään koulutusmahdollisuuksia.

”Meillä on täällä Satakunnassa paljon teollisuutta ja maataloutta. Ja kaksi isoa satamaa. Se tarkoittaa sitä, että liikenneväylät pitäisi olla kunnossa. Tällä hetkellä meillä on raideliikenne aika heikossa kunnossa ja teiden kunto on aika kriittisellä tasolla. Pääväylät pitäisi saada kuntoon.”

”Ammatilliseen koulutukseen pitäisi panostaa ja kehittää. Se on elintärkeä asia jo pelkästään teollisuudenkin kannalta. Laadukkaan koulutuksen kautta meille tulee osaavia ihmisiä ja uusia innovaatioita. Koulutusta pitäisi myös monipuolistaa, jotta saamme tänne ihan perus duunarihommiinkin koulutusta.”

Koivisto on asunut pitkään Honkajoella. Syntymässä hän kävi kuitenkin Helsingissä.

”1990-luvun taitteessa muutimme Honkajoelle. Tuli siinä jonkin aikaa asuttua Oulussakin opintojen takia, mutta sieltä palasin takaisin Honkajoelle perhe mukanani.”

Kuka?

Janne Koivisto

  • Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas.

  • Syntyi Helsingissä, mutta asunut suurimman osan elämästään Honkajoella.

  • Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi peruskouluikäistä poikaa.

  • Työskentelee Honkajoki Oy:ssä prosessityöntekijänä ja pääluottamusmiehenä.

  • Syntynyt vuonna 1983.

  • Harrastaa monipuolista liikuntaa sekä harrastajateatteria.

  • Poliittista kokemusta kertynyt ennen kaikkea ammattiyhdistystoiminnasta. Kuntapolitiikassa hän on nyt mukana toista valtuustokautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos