Pomarkussa äänet jakautuivat tasaisesti neljälle kärkiehdokkaalle – katso ketkä keräsivät eniten ääniä

Pomarkun äänestysprosentti oli 75,2.

Eduskuntavaaleissa äänestettiin vilkkaasti Pomarkussa, missä 75,2 prosenttia äänioikeutetuista kävi antamassa äänensä. Äänestämässä kävi siis 1 212 äänioikeutettua.

Pohjois-Satakunnan muiden kuntien tavoin myös Pomarkussa perussuomalaiset olivat vahvoilla ja nostivat kannatustaan ollen näissäkin eduskuntavaaleissa suurin puolue. Perussuomalaisten kannatus oli nyt 36 prosenttia, mikä on 5,3 prosenttia suurempi kuin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Perussuomalaisten jälkeen kakkoseksi sijoittui keskusta 22,2 prosentin kannatuksella. Keskustan kannatus laski reippaasti, 4,2 prosenttia viime eduskuntavaaleihin verrattuna.

Ehdokkaiden saamat äänimäärät jakaantuivat varsinkin kärkinelikossa varsin tasaisesti. Merkille pantavaa on myös se, että Porin läheisyys näkyi ehdokkaiden äänimäärissä. Kymmenen kärjessä oli neljä porilaista ehdokasta, kolme kankaanpääläistä ehdokasta ja kolme muualta Satakunnasta olevaa ehdokasta.

Pomarkun ääniharava oli varakansanedustaja Mikko Uusitalo (kesk.) 181 äänellä. Kakkospaikan sai europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps.) 151 äänellä. Kolmanneksi nousi kansanedustaja Heidi Viljanen (sd.) 141 äänellä. Tasaisen kärkinelikon sinetöi kansanedustaja Jari Koskela (ps.), joka sai vain yhden äänen vähemmän kuin Viljanen, eli 140 ääntä. Viiden kärkeen nousi myös kansanedustaja Petri Huru (ps.), joka sai 90 ääntä.

Kymmenen kärkeen pääsivät myös Matias Marttinen (kok.) 59 ääntä, Eeva Kalli (kesk.) 51 ääntä, Krista Kiuru (sd.) 46 ääntä, Raisa Ranta (vas.) 43 ääntä ja Heidi Sakari (ps.) 19 ääntä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos