Kankaanpään seurakunta jatkaa omien seurakuntiensa tietojen julkaisemista Seudussa

Listalta pois jättäytyvät seurakuntayhteisöt huolehtivat jatkossa tapahtumiensa tiedottamisesta omilla kanavillaan.

Toukokuusta lähtien Kankaanpään seurakunta julkaisee Seudussa omien seurakuntiensa sekä Kankaanpään helluntaiseurakunnan ja vapaaseurakunnan tapahtumatiedot.

Kankaanpään Seudusta löytyy jatkossakin useimmat seurakuntatiedot, alueen seurakuntauutisia ja hartauskirjoituksia sekä erillisiä journalistisia tapahtumatiedotteita.

Kankaanpään seurakunnan laajennuttua siihen kuuluvat Kankaanpään ja Honkajoen lisäksi nykyään myös Jämijärvi, Siikainen ja Karvia. Näiden tapahtumatiedot Kankaanpään seurakunta julkaisee Seudussa jatkossakin. Samoin helluntaiseurakunnan ja vapaaseurakunnan tapahtumatiedot.

Pomarkun seurakunta ei kuulu Kankaanpään viime vuosina laajentuneeseen seurakuntaan vaan Noormarkun seurakuntaan samoin kuin Lavia. Suodenniemen seurakunta taas on osa Sastamalan seurakuntaa.

Kankaanpään seurakuntasihteeri Hanna Kenttä kertoi seurakuntaan – niin kuin Seudun toimitukseenkin – tulleen useita yhteydenottoja. Kyse on ollut säikähdyksestä, että seurakuntatietoja ei julkaistaisi lainkaan. Tästä ei kuitenkaan ole kyse.

Kenttä totesi seurakuntien luottamushenkilöille kerrotun muutoksesta, mutta yhteydenottoja on saattanut tulla myös heille.

”Kankaanpään seurakunnassa ei ole varauduttu ilmoitusbudjetissa maksulliseen ilmoitukseen. Todennäköisesti virallinen päätös ilmoituksista saadaan aikaan seuraavassa kirkkoneuvoston kokouksessa toukokuussa”, Kenttä arvioi.

Käytännössä muutos koskee nyt Lavian ja Pomarkun alueen sekä Suodenniemen seurakuntatietojen poisjääntiä koonnista. Kankaanpään seurakunnan kokoamassa yhteisilmoituksessa aiemmin mukana olleet Mertiörannan helluntaikansa, Niinisalon kappeliyhdistys, Pomarkun Lähetysapu ja pyhän Simeonin luterilainen seurakunta eivät lähteneet uudistuksesta maksamaan.

Kankaanpään seurakunnasta on aiemmin koottu alueiden tiedot ja valmis ilmoitus Kankaanpään Seutuun, joten siksi se oli aiemmin kaikille maksuton.

Kankaanpään seurakunta, vapaaseurakunta ja helluntaiseurakunta jatkavat ilmoittamista, mutta muut seurakunnat jättäytyivät pois sivun muuttuessa maksulliseksi.

Kenttä tarkentaa, että Kankaanpään seurakunta olisi ollut valmis jatkamaan, mutta varaa koko sivun ilmoitukseen ei ollut. Kaikki seurakunnat eivät olleet valmiita maksulliseen ilmoitukseen, vaikka Kankaanpään seurakunta olisi kokonaisuudesta suurimman osan maksanut.

”Puolen sivun ilmoituksesta jää jatkossa pois myös hartauskirjoitus”, jatkaa Hanna Kenttä neuvoteltuun palstatilaan viitaten.

Kankaanpään Seudun päätoimittaja JP Mikola sanoo, että hartauskirjoituksille löytyy jatkossakin sijansa Seudusta niin kuin muistakin paikallislehdistä, ja mahdollisuuksien mukaan ihan seurakuntatietojen yhteydestä.

"Lehteä tehdään lukijoita varten. Ja koska hartauskirjoituksille löytyy varmasti lukijoita, pitää miettiä, missä muodossa ja kuinka usein niitä julkaisemme”, Mikola sanoo.

Muutos liittyy Sanoma Media Finlandin uudistukseen, jossa myös paikallislehtien taittoa yhdessä maakuntalehtien kanssa keskitetään yhteiselle design-tiimille. Tiimissä on mukana sekä Satakunnan Kansan että Aamulehden visualisteja.

Uutista tarkennettu 26. huhtikuuta kello 8.52 maksutietojen osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos