Poliisi valvoo vappuna tehostetusti alaikäisten päihteidenkäyttöä

Alaikäisten päihteidenkäytöstä ilmoitetaan poliisin mukaan aina kotiin, ja niistä tehdään myös lastensuojeluilmoitus

”Siellä missä juhlaväen tiedetään kokoontuvan, siellä on myös poliisi”, kiteyttää ylikomisario Joni Saarimäki. Arkistokuvassa iloista vapunviettoa Pelle Hermannin puistossa Porissa.

Lounais-Suomen Poliisi odottaa alueelleen vauhdikasta vappua, jonka viettoa poliisipartiot valvovat kaupunkien keskustoissa ja vapun perinteisissä tapahtumissa.

”Siellä missä juhlaväen tiedetään kokoontuvan, siellä on myös poliisi”, kiteyttää ylikomisario Joni Saarimäki Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Vappuaaton iltana ihmisiä kokoontuu Lounais-Suomessa perinteisesti suurempien kaupunkien keskustoihin ja vapunpäivänä puistoihin ja uimarannoille.

”Poliisille on ilmoitettu myös vapun aikaan järjestettävistä kulkueista ja yleisötilaisuuksista, joiden sujumista poliisi on myös varmistamassa”, Saarimäki toteaa.

Vappu on poliisille perinteisesti kiireistä aikaa. Etenkin päihteidenkäytöstä aiheutuvat häiriötehtävät, pahoinpitelyt ja alaikäisten päihteidenkäyttö työllistävät poliisia.

Poliisi puuttuu vappuna aktiivisesti alle 18-vuotiaiden päihteidenkäyttöön. Tapauksista ilmoitetaan poliisin mukaan aina kotiin, ja niistä tehdään myös lastensuojeluilmoitus.

”Alle 18-vuotias ei saa pitää hallussaan alkoholia eikä tupakkatuotteita. Nuorten keskuudessa trendaava sähkötupakka, eli vape, on myös kiellettyä, oli siinä nikotiinia tai ei. Tämä on hyvä muistaa.”

Poliisi toivoo vapun juhlijoilta rauhallista käytöstä.

”Vappu on ilon ja kevään juhla, ja sitä kannattaa myös viettää hyvällä mielellä. Jos alkoholi kuuluu vappujuomiin, on sitä parempi nauttia maltilla ja vastuullisesti”, Saarimäki valistaa tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos