Poliisin vappuaatto rauhallinen Satakunnassa – pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia ja kotihälytyksiä vähemmän kuin viime vuonna

Poliisi joutui puuttumaan myös nuorison alkoholinkäyttöön viime vappua vähemmän.

Kuvituskuva.

Lounais-Suomen poliisin vappuaatto sujui varsin maltillisesti juhlivien ihmisten määrään nähden. Ihmisiä oli vappuaattona liikkeellä erittäin runsaasti, erityisesti Turun keskustassa.

Poliisia ovat työllistäneet varsin perinteiset juhlapyhien tehtävät. Erilaiset häiriöt, pahoinpitelyt, rattijuopumukset sekä metelistä aiheutuneet kotihälytykset ovat olleet yleisimmät tehtävät.

Aattoyönä poliisin tietoon on tullut kahdeksan rikosilmoitusta pahoinpitelyistä. Näistä kuusi tapahtui Turussa, yksi Raisiossa ja yksi Porissa. Viime vappuna vastaava luku oli 13 pahoinpitelyä. Erityisen positiivista on ollut se, että poliisin tietoon ei ole tullut yhtään törkeää pahoinpitelyä.

Rattijuopumuksista epäiltyjä poliisi tavoitti 14, joista neljää epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Vuonna 2022 vappuna poliisi tavoitti 17 epäiltyä.

Kotihälytysten määrä pysyi hyvin samalla tasolla verrattuna viime vuoteen. Varsinais-Suomessa oli muutama kotihälytys viimevuotista enemmän, Satakunnassa taas nämä hälytykset hieman laskivat.

Poliisi valvoi myös Turun keskustassa kauppatorin kohdalla olevaa läpiajokieltoa. Kiellon noudattaminen on ollut huonolla tasolla. Poliisi kirjoitti kymmeniä sadan euron liikennevirhemaksuja asiasta ja poliisi tulee jatkamaan tätä valvontaa kevään myötä.

Poliisi valvoi korostetusti myös nuorison alkoholinkäyttöä. Poliisi joutui puuttumaan nuorison alkoholinkäyttöön viime vuotta vähemmän ja näin myös lastensuojelu-ilmoitusten määrä jäi pienemmäksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos