Luottamushenkilöiltä otetaan palkkioita pois

Hyvinvointialueelle perustettiin myös uusi muutosjohtajan virka. Se on määräaikainen vuoden 2025 loppuun asti.

Pekka Aho

Luottamushenkilöiden palkkioita poistetaan tai pienennetään tietyltä osin Satakunnan hyvinvointialueella.

Luottamushenkilöiden palkkiosääntöön valmistellut muutosehdotukset päätettiin esittää aluevaltuustolle hyväksyttäväksi. Tarkoitus on, että muutokset tulevat voimaan jo heinäkuun alussa tänä vuonna. Hyvinvointialueen hallitus käsitteli lautakuntien varapuheenjohtajien ja aluehallituksen jaostojen puheenjohtajien kuukausipalkkioiden poistamista maanantaina.

Aluehallituksen jaostojen puheenjohtajistat yksi saa pitää kuukausipalkkionsa. Perusteena on työmäärä. Aluehallituksen yksilöasioiden jaoston puheenjohtajan tehtävä katsotaan työmäärältään suuremmaksi verrattuna muihin aluehallituksen jaostoihin.

Jatkossa valtuustoryhmien puheenjohtajille on valtuustoryhmän hakemuksesta mahdollisuus maksaa erillinen kuukausipalkkio, joka vähennetään ryhmälle maksettavasta ryhmärahasta.

Valtuustoryhmien puheenjohtajille maksettava korvaus on suhteessa valtuustoryhmän jäsenistön määrään. Summa voi olla joko 100, 200 tai 250 euroa kuukaudessa.

Hyväksytyn palkkiosäännön mukaan aluevaltuuston puheenjohtajan ja aluehallituksen puheenjohtajan palkat pysyvät aiemmin päätetyllä tasolla koko valtuustokauden eli vuosien 2022–2025 ajan. Aluehallituksen seminaareista maksetaan kutakin vuorokautta kohti yksinkertainen kokouspalkkio.

Määräaikainen muutosjohtajan virka (1.7.2023 –31.12.2025) perustettiin ja virkaan nimitettiin Anneli Lehtimäki. Hän on koulutukseltaan sekä terveystieteiden että kauppatieteiden maisteri.

Viran kelpoisuusehtona oli ylempi korkeakoulututkinto, hyvä johtamisosaaminen ja kokemus sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Muutosjohtaja työskentelee hyvinvointialuejohtajan alaisuudessa.

Viran rahoitus katetaan hyvinvointialueille kohdistetusta valtionavustuksest, joka on valtakunnllisesti yhteensä 350 miljoonaa euroa. Tästä potista Satakunnan osuus on 14 miljoonaa euroa.

Avustusta ei saa käyttää lakisääteisiin palveluihin, ja se tulee käyttää vuoteen 2025 loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos