Gallup: Pidätkö rangaistavana kännykän käyttöä autoillessa?

Kristiina Dyer
Gallup: Pidätkö rangaistavana kännykän käyttöä autoillessa?

Santeri Tuunanen Kankaanpää

Ilman muuta. Ajaminen häiriintyy, jos tuijottaa kännykkää. Monet nuoret sitä kuitenkin valitettavasti harrastavat.

Kristiina Dyer
Jaana Viitala
Kankaanpää

Jaana Viitala Kankaanpää

Kyllä, kännykän tuijottaminen vie huomion liikenteeltä. Itselläni on autopuhelin, johon voi vastata äänikomennolla. Silloin pystyy keskittymään liikenteeseen.

Kristiina Dyer
Rauno Alavillamo
Kankaanpää

Rauno Alavillamo Kankaanpää

Kyllä pidän. Kännykkää räplätessä keskittyy heikommin muuhun liikenteeseen.

Kristiina Dyer
Anneli Palmu
Kankaanpää

Anneli Palmu Kankaanpää

Ilman muuta. Muistaakseni siitä saa sadan euron sakon, jos autoillessa käyttää kännykkää. Se on mielestäni ok. Itselläni on autopuhelin, jolloin pystyn keskittymään ajamiseen puhuessani kännykkään.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Entä autopoppilaitteiden räplääminen, katseen harhailu kesällä silmänruuan perässä, jatkuva nopeusmittarin pälyily, unohtamatta tausta- ja sivupeilejä, lämppärin säätö, jne. Paljon on vielä Bernerilläkin opittavaa siitä, mikä kaikki häiritsee ajamista ja mistä voisi kerätä lisää sakkorahaa, mutta tikun nokkaan on nostettu aikoinaan tuo kännykkä.

    Maailmassa on muuten maita, joissa on todistettu, ettei tuo kännyyn puhuminen ole sen varallisempaa kuin muille autossa olijoille puhuminenekaan, ennen ja nyt. On se vaan kumma juttu, että juuri Suomalaiset autoiljat ovat noin yleensä tuollaisia keskittymiskyvyttömiä, eivätkä osaa ajaa talvisella kesäkelilläkään, vaan jurmutetaan 80km taulussa kuukausikaupalla muka turvallisuuden vuoksi, vaikka tuokin huuhaa on jo aikoja sitten todettu Ruotsissa täysin keksityksi rahatekokoneeksi valtiolle. Äly hoi!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio