Hoidatko autoa paremmin kuin itseäsi – Nyt syynätään samalla varikkopysähdyksellä auto ja kuljettaja

Kristiina Dyer
Hoidatko autoa paremmin kuin itseäsi – Nyt syynätään samalla varikkopysähdyksellä auto ja kuljettaja

Lotta Silmunmaa neuvoo yrittäjä Pasi Jämiäluomalle. kuinka verenpaineen voi itse mitata.

Moni hoitaa autoaan paremmin kuin omaa itseään. Tämä mielessään sairaanhoitajan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittava Lotta Silmunmaa päätti järjestää opintoihinsa liittyvän projektin yhteistyössä autokorjaamo Ferramenin kanssa.

–Opiskelen terveyden edistämisen koulutusohjelmassa. Päätin toteuttaa opintoihin liittyvän projektini tällaisen tapahtuman muodossa, jossa ihmiset voivat teettää tilannekatsauksen sekä autoonsa että itseensä samalla kertaa, Silmunmaa sanoo.

Tapahtumassa opastetaan verenpaineen mittausta.

–Kuulun Kankaanpään Sydänyhdistykseen, joka toteuttaa tällä hetkellä Satakunnan Sydänpiirin Painepuntari-nimistä Leader-hanketta, jonka tiimoilta kansalaisia opastetaan erilaisten tempausten yhteydessä siihen, miten jokainen voi itse oikeaoppisesti mitata verenpainettaan sitten rauhallisissa kotioloissa omalla mittarillaan. Verenpaineen mittaaminen on helppo tapa katsastaa, mitä omalle terveydelle kuuluu.

Tempaus on samalla koko perheen tapahtuma, jossa ovat esittelyssä lapsia kiinnostavat pelastusajoneuvot. Saatavilla on mielenkiintoista luettavaa niin terveysasioista kuin liikenneturvastakin. Sydänystävälliseen ruoanlaittoon vinkkejä antaa konsulentti Jenni-Maria Lankoski-Kantola.

Ferranmenin lisäksi tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Kankaanpään Seudun Sydänyhdistys, Satakunnan Sydänpiiri, Satakunnan pelastuslaitos, Satakunnan sairaanhoitopiirin sairaankuljetus, poliisi ja Liikenneturva.

> Koko perheen liikennepäivä on Ferramenin tiloissa Asemakadulla lauantaina 12.8. kello 10-14.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio