Isto Laaksonen

Muutama sata metriä varalaskupaikalta Karvian suuntaan on tien varressa pisto, jolle jokin aikaa sitten ilmestyi vihreä vaihtolava täynnä erilaisia vanhoja huonekaluja, lautaa ja muuta jätteeksi luokiteltavaa tavaraa.

Jo tuolloin paikan päällä käynyt niinisalolainen Jarmo Lehtilä sanoo ihmisten hakeneen lavalta käyttökelpoiset tavarat.

Muutama päivä sitten loput tavarat oli kipattu maahan ja vaihtolava kadonnut.

Hän ihmettelee sitä, kenellä tuollaisia metallisia vaihtolavoja ylipäätään on, sillä tuskin se minkään jäteyhtiönkään lava on voinut olla.

Tavarat saattavat olla peräisin joltakin maatilalta, sillä Lehtilä oli havainnut tavaroiden seassa siankarsinan laitoja, joita siat olivat pureskelleet.

Yksi vaihtoehto on tietysti myös se, että joku vohki vaihtolavan ja jätti tavarat sinne.

Ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski ei ollut kuullut kyseisestä jätekasasta ja päätti lähteä paikan päälle saman tien.

–Tämä menee niin, että me käymme paikalla ja selvitämme kenen maalla tavarat ovat, kertoo Jyräkoski.

Ympäristöviranomaiset ottavat yhteyttä poliisiin, joka päättää tutkitaanko sitä ympäristörikoksena.

Jyräkosken mukaan tällainen toiminta on valitettavan yleistä ja tekijä saadaan kiinni harvoin. Jos tekijää ei löydetä, jää paikan siivoaminen maanomistajan kontolle.

Jos roskaaja saadaan selville, niin hän saa kehotuksen siivota alue ja toinen viranomainen laittaa sakot päälle.


Kommentit (3)

  • ilmainen kierrätys

    olis varmaan hyvä jos sellasia vaihtolavoja olis eripuolilla kunnan ja kaupungin puolesta ei tarvis ihmisten jätellä tavaroita mihin sattuu keräilijät saisivat hakea lavoilta tarvitsemansa

  • Minä

    Ei tuota romua tarvitse mihinkään kuljettaa. Näyttää vähän tulitikkua niin helpolla pääsee. Tietysti vartioi ettei tuli leviä maastoon.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio