Pekka Söderlund

KANKAANPÄÄ Perussuomalaiset ajettiin muiden isojen puolueiden koalitiolla oppositioon Kankaanpäässä. Tai kenties kakkoskorin puolue on parempi termi, koska kuntakentässä ei ole samanlaista oppositiota kuin valtakunnallisessa politiikassa.

Puolue menetti vaalien jälkeen kaikki merkittävät puheenjohtajuudet. Lautakuntapaikat pysyivät suurin piirtein samassa, vaikka pientä muutosta tulee vasemmistoliiton kanssa tehdyn teknisen vaaliliiton seurauksena.

–Jos olisimme saaneet yhden valtuutetun enemmän, olisimme saaneet niin valtuuston kuin hallituksenkin ykkösvarapuheenjohtajan paikat. Nyt iso koalitio vie puheenjohtajuudet ja ykkösvarapuheenjohtajuudet. Meille jää kakkosvarapuheenjohtajien paikat, kertoo perussuomalaisten neuvottelijana toiminut Tapio Laurila.

Perussuomalaisille merkittävin paikka on kaupunginvaltuuston II-varapuheenjohtajuus. Siihen on spekulaatioissa istutettu puolueesta eniten ääniä saalistanut Sofia Latvajärvi. Näillä näkymin hän ei kuitenkaan ole siihen pestiin käytettävissä.

–Meillä on siitä valitettava tilanne, että Sofia on puolueemme ainoa valtuustoon päässyt nainen, joten hänen paikkansa on kaupunginhallituksessa. Silloin ei voi toimia valtuuston puheenjohtajistossa.

Lopulliset henkilövalinnat lyödään lukkoon toukokuun lopussa.

Keskustan johtamien neuvottelujen sävy ja lopputulos on Laurilan mukaan valitettava. Isojen puolueiden tekniset vaaliliitot pelasivat perussuomalaiset ulos merkittävistä paikoista.

–Ymmärrän teknisten vaaliliittojen tekemisen silloin, kun otetaan joku pienpuolue mukaan isomman rinnalle. Sillä tavoin pienetkin pääsevät vaikuttamaan asioihin ja demokratia toteutuu. Tässä touhussa on nyt vaarana, että demokratia kärsii.

Välittömästi vaalien jälkeen puhuttiin, miten perussuomalaiset olisi aggressiivisella kampanjallaan suututtanut muun muassa keskustan edustajia.

–Mielestäni me teimme onnistuneen vaalikampanjan. Vaalityö tehtiin niin hyvin kuin mahdollista. Uskon, että tähän tilanteeseen ajauduttiin ennen kaikkea sen takia, että olemme viimeisten neljän vuoden aikana toimineet eräänlaisina lainvalvojina. Olemme puuttuneet muun muassa keskustan toimintaan päätöksenteossa. Nyt he maksavat kalavelkoja takaisin tällä tavalla.


Kommentit (5)

 • Nimetön

  Politiikassa ja politikoinnissa on selvät sävelet.
  Ollaan huipulla ja taas allapäin.
  Kyllähän mielipiteisiin voidaan vaikuttaa nopeastikin ja saadaan akvivoitua ja ”taluttaa” määrättyjen ideologisten kansanryhmien kannattajia.
  Kankaanpäässä on tulevaisuustilanne nyt kohtalaisen hyvä.
  On nähty, mihin tempoileva päätäntä johtaa, kun amatoorit yritti olla asialla.
  Oli ns pysähtyneisyyden aika, ei mitään realistista uutta, ei oikein mitään kansallisia tai kansainvälisiä yrityksiä tai muuta toimintaa, lukuunottamatta muutamia ns helmiä.
  Toivottavasti herättää valistuneissa / vastuullisissa kansalaisissa keskustelua ja näkemyksiä.
  Kuten on jo osittain nähty ”herra isoherra tulee ja sopeuttaa”, jos ns. omaväki ei ymmärrä

 • Nimetön

  Sovitut työpaikat eivät toteutuneetkaan ja punamulta veti johtopäätökset. Kansan tahdolla ei mitään väliä, vain sulle ja mulle merkitsee.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio