Päivi Leppilahti

Tulevaisuudentutkija Risto Linturin ennustukset ovat kuin tieteiselokuvasta. Hän uskoo, että 2030-luvun alussa meistä tulee kaiken osaajia ja voimme kysyä korvan takana olevalta tekoälyltä neuvoja.

–Tulevaisuudessa voimme olla toistemme lähellä kuten nyt somessa. Virtuaalitodellisuudessa voimme nähdä olevamme toistemme lähellä ja jopa tuntea sen.

Linturi rahoittelee myös ikääntyviä ihmisiä. Hän uskoo, että nyt ikääntymässä olevien kyvykkyys tekniikan eri sovellutusten käyttämiseen on lisääntymässä.

Risto Linturi on mukana työryhmässä, joka on viimeiset viisi vuotta koonnut eri aloilta havaintoja, joissa piilee joku merkittävä radikaali uudistus. Suomen sata uutta mahdollisuutta -raportti sisältää havaintoja, jotka liittyvät muun muassa robottiliikenteeseen, energiateknologiaan ja terveydenhuoltoon.

Raportti on suurimpia töitä, joita Linturi on tehnyt. Se on jatkoa vuonna 2013 kootulle ensimmäiselle vastaavanlaiselle raportille.

Suomen sata uutta mahdollisuutta -raportti julkaistaan 18. huhtikuuta. Se on nähtävillä eduskunnan verkkosivulla kaikille kiinnostuneille maksutta.

 

Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio