Keskusta määrää Honkajoella, Karviassa sopua ja Jämijärvellä tahtoa tehdä nuorille tilaa

HONKAJOKI Poliittinen tuolileikki saatiin päätökseen Honkajoella, kun keskustan johdolla käydyt neuvottelut päättyivät sunnuntai-iltana. Kuntavaaleissa enemmistön kunnanvaltuustossa saanut keskusta otti itselleen sekä kunnanvaltuuston että -hallituksen puheenjohtajuudet.

Kunnanvaltuuston I- ja II- varapuheenjohtajan paikat menivät perussuomalaisille. Kunnanhallituksen varapuheenjohtajan paikka menee keskustalle.

Jatkossa kunnanhallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä, joista viisi paikkaa on keskustalla ja kaksi paikkaa perussuomalaisilla. Viisijäsenisissä lautakunnissa paikat jaetaan niin ikään keskustan ja perussuomalaisten kesken siten, että keskusta saa kolme paikkaa ja perussuomalaiset kaksi.

Vasemmistoliitto jää näin ollen kokonaan ilman hallitus- ja lautakuntapaikkoja.

Karvian neuvotteluissa hyvä henki

KARVIA Karvialaiset kokoontuvat yhteispalaveriin toistamiseen ensi maanantaina. Sami Laitila (kesk.) kertoo, että eri puolueilla on paljon enemmän yhteistä näkemystä kuin neljä vuotta sitten.

–Olemme huomattavasti lähempänä toisiamme ja ensimmäisen tapaamisen perusteella vaikuttaa siltä, että löydämme kompromissin.

Sami Laitilan mukaan neuvotteluissa on ollut hyvä henki. Kaikki ovat olleet yhteisen pöydän ympärillä rakentavassa hengessä.

Karviassa keskustapuolue ja suureen koalitioon kuuluvat demarit, vasemmisto, perussuomalaiset ja kokoomus neuvottelevat jälleen loppuviikosta.

Hän uskoo, että ensi viikon alkupuolella saattaa puheenjohtajan paikat ja lautakuntien paikkajako olla jo aika pitkälle tiedossa.

Nimet puuttuvat papereista

JÄMIJÄRVI Keskusta ei ole pitänyt Jämijärvellä kiirettä, sillä valtapuolue päättää omassa ryhmässään pitkälle paikkajaosta. Keskustalaiset ovat kokoontuneet kertaalleen ja keskustelleet nimistä. Nykyisen valtuuston puheenjohtaja Matti Leppihalme on iloinen, että nuoretkin ovat reippaasti ilmaisseet, mitkä paikat heitä kiinnostavat. Mitään nimiä ei ole kuitenkaan nostettu vielä tapetille.

Keskustan kunnallisjärjestö kokoontuu ensi maanantaina, jonka jälkeen saattaa olla jo kunnanvaltuuston ja hallituksen sekä lautakuntien nimet selvillä.

Siikaisissa neuvottelut ovat vielä kesken. Eri ryhmät pohtivat omiensa keskuudessa lautakuntien kokoonpanoa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio