Kolumni: Ihanaa vauva on tulossa – uutisointi herättää spekulaatiot

Kolumni: Ihanaa vauva on tulossa – uutisointi herättää spekulaatiot
Päivi Leppilahti

Vauvauutiset ovat ihania, mutta en muista milloin uuden perheenjäsenen tulo olisi herättänyt niin valtavaa huomiota kuin tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion.

Lämpimät onnittelut! Lapsi on lahja, joka ei tule tilauksesta.

Nuorena jotkut kuvittelevat voivansa suunnitella elämänsä polkua kellontarkasti, mutta totuus kenties iskee vasten kasvoja. Elämä saattaa yllättää.

Lapset eivät tule aina niin kuin on suunniteltu, mutta perheelliset tietävät, että lapset ovat rikkaus, ja elämä heidän kanssaan ei ole ainakaan tylsää.

Vauva tuskin vaikuttaa presidentin viran hoitamiseen millään tavalla, sillä päävastuun lapsen hoitamisesta kantaa äiti, vaikka elettäisiin kuinka tasa-arvoisessa suhteessa.

Varttuneella iällä pääministeriaikanaan uudelleen isäksi tullut demareiden Paavo Lipponen totesi, että lapsen tulo ei vaikuttanut hänen tehtäviensä hoitoon.

Sen sijaan muistan, miten iso kohu nousi, kun vihreiden nuori kansanedustaja Janina Andersson toi vauvansa työpaikalleen eduskuntaan ja peräti ruokki lasta päivän aikana. Imettäminen oli joidenkin tiukkapipoisten arvostelijoiden mielestä kauhistus.

Seuraavat presidentin vaalit ovat keväällä hyvin samoihin aikoihin, kun Niinistön lapsen on ilmoitettu syntyvän.

Vaalit tulevat ja vaalit menevät, mutta vaalivauvasta ei taatusti ole kysymys.

Mutta mikä olisikaan tilanne, jos presidenttiehdokkaaksi asettunut perussuomalaisten Laura Huhtasaari ilmoittaisi nyt lapsen olevan tulossa? Hän olisi auttamattomasti poissa presidenttipelistä, sillä miten viimeisillään raskaana oleva ehdokas pystyisi kiertämään vaalikentillä.

Naisen mahdollisuudet hoitaa presidentin virkaa asetettaisiin myös kyseenalaiseksi. Nainen olisi huono äiti, jos ei jäisi kotiin hoitamaan vastasyntynyttä pienokaista.

Presidenttiparin vauvauutisointi herättää myös muita mielenkiintoisia spekulaatioita odotuksen ympäriltä.

Itsenäisyyspäiväjuhlat ovat tuota pikaa ja etenkin naisväen keskuudessa herää kysymys, että minkälaiseen luomukseen Jenni Haukio mahtaa tänä vuonna pukeutua?


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio