Kosteusvauriot karkottivat musisoijat talostaan - opetusta ripoteltu pitkin kaupunkia

Osa opettajista työskentelee muissa tiloissa. Esimerkiksi lyömäsoitinten luokka siirtyy Finlaysonin tilaan. Toiveissa on rakentaa opistolle uudet tilat.

Kristiina Dyer
Kosteusvauriot karkottivat musisoijat talostaan - opetusta ripoteltu pitkin kaupunkia

Musiikkiopisto sijaitsee entisen paloaseman tiloissa.

Kristiina Dyer

Kosteusvaurioista kärsineessä Kankaanpään musiikkiopistossa on tehty väliaikaisjärjestelyjä, jotta opetus voidaan tänä syksynä aloittaa.

–Osa opettajista on herkistynyt kosteusvaurioille niin, että he eivät voi työskennellä nykyisissä tiloissa. Kaupungilla ei ollut tarjota meille uutta tilaa, joten opetusta on siroteltu eri puolille kaupunkia, musiikkiopiston rehtori Anna Major sanoo.

Päätös uuden musiikkiopiston rakentamisesta ja suunnittelusta laitetaan vireille tänä syksynä.

Lyömäsoitinten luokka siirtyy vanhaan Finlaysonin tilaan. Opettajia, jotka eivät pysty työskentelemään musiikkiopistossa, siirretään peruskouluihin ja yhteislyseon tiloihin elokuusta alkaen. Siirrettävät tavarat puhdistetaan ja uusissa tiloissa tehdään tarvittavia akustisia toimenpiteitä.

Musiikkiopiston konsertteja siirretään Kankaanpääsaliin. Opettajien kokoukset pidetään esimerkiksi kaupungintalon kokoushuoneissa.

–Tänä kesänä olemme kokoontuneet kuntoutuskeskuksen tai sivistyskeskuksen tiloissa, Major sanoo.

Työterveyshuolto suoritti työpaikkaselvityksen musiikkiopiston henkilökunnalle viime maaliskuussa. Lisäksi aluehallintovirasto suoritti musiikkiopiston työsuojelutarkastuksen huhtikuussa.

Näissä tarkastuksissa selvisi, että työntekijöiden, jotka eivät pysty työskentelemään rakennuksessa on siirrettävä muualle. Lisäksi on estettävä muiden työntekijöiden sairastuminen.

Kaupungin sisäilmatyöryhmä on käsitellyt musiikkiopiston sisäilmaongelmia kokouksessaan toukokuussa. Työryhmän puheenjohtaja Ilkka Vainionpään lausunnon mukaan ”musiikkiopistolle tulisi rakentaa uudet, käyttötarkoitukseen soveltuvat tilat”.

Musiikkiopiston henkilökunnalle annettiin tietoa sisäilmatilanteesta toukokuun lopussa ja pyydettiin toimittamaan lääkärin lausuntoja rehtorille, mikäli omasta mielestä ei pysty työskentelemään musiikkiopiston tiloissa jatkossa. Kolme lääkärinlausuntoa toimitettiin 9.6. mennessä, joista yksi kieltää täysin työskentelyn musiikkiopiston tiloissa.

Kankaanpään musiikkiopisto on vuonna 1965 perustettu kunnallinen oppilaitos. Opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla musiikkiopistossa annetaan taiteen perusopetusta musiikissa laajan ja yleisen oppimäärän mukaan. Kankaanpään musiikkiopisto sijaitsee torin laidalla entisen paloaseman tiloissa.

Musiikkiopisto

Musiikkiopistossa annettava taiteen perusopetus on tavoitteellista eri taiteenalojen opetusta, joka samalla antaa oppilaalle valmiuksia hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Ammattitaitoisen henkilökunnan avulla annetaan opetusta klassisessa ja pop-jazz musiikissa niin alle kouluikäisille, koululaisille kuin aikuisillekin. Kankaanpäässä on mahdollisuus opiskella myös musiikkipainotteisella luokalla.

Musiikkiopiston toiminta-alueeseen kuuluvat Kankaanpään lisäksi Honkajoki, Jämijärvi, Karvia, Lavia, Merikarvia, Pomarkku ja Siikainen.

Musiikkiopiston soitinvalikoimaan kuuluvat puupuhaltimet: huilu, vaskipuhaltimet: trumpetti- ja baritonitorvi, jousisoittimet: viulu, alttoviulu, sello, muut soittimet: piano, urut, cembalo, kitara, sähkökitara, harmonikka, lyömäsoittimet, vapaa säestys, klassinen laulu ja kevyen musiikin laulu.

Opiston syyslukukauden opetus alkaa maanantaina 14.8.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Kalliiksi tuli unelmointi entisessä paloautojen pesuhallissa.

  • kankaanpääläinen

    Myykää kulmalalle viikon päästä se on kunnossa

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio