Malttia liikenteessä: Asvalttipintaa uusiksi Karviasta Parkanon suuntaan

Heikossa kunnossa olevaan alempaan tieverkkoon saadaan kesän aikana merkittäviä parannuksia.

Pekka Söderlund
Malttia liikenteessä: Asvalttipintaa uusiksi Karviasta Parkanon suuntaan

Fredrik Toivanen ajoi tiistaina Karviassa kolmen tonnin pikkujyrää, mikä viimeistelee tien pintaa isomman jyrän jäljiltä.

Pekka Söderlund

Loppukevät tarkoittaa ajankohtana paitsi lämpeneviä kelejä, myös asfalttitöiden käynnistymistä.

Alueellamme uutta pintaa vedetään tällä hetkellä Karvian ja Parkanon välisellä maantie 274:llä. Tietyöt eivät lopu Karvian osalta siihen, sillä alueen tiestön parantamiseen saatiin eduskunnan myöntämää korjausvelkarahoitusta aikaistettuna, joten osa maantie 273:sta, eli Karvia–Kantti -välinen tieosuus saa uutta pintaa myöhemmin tänä kesänä.

–Loput Karviantiestä valmistuu ensi vuonna, jolloin parannuskohteena on Niinisalon varalaskupaikka–Kantti sekä Karvia–Sarankylä. Lähellä oli, että koko päällystyshomma olisi siirtynyt ensi vuodelle, mutta onneksi saimme aikaistettua tuota korjausvelkarahoitusta, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskuksen aluevastaava Pekka Hautaviita.

Karviasta asfalttikaravaani muuttaa siirtyy Honkajoelle, missä uutta pintaa tehdään Isojoenteille, Santastentielle ja Katkontielle. Myös maantie 2700 saa uuden pinnan välille Pesämäen moottoriradan liittymä–kantatie 44.

Kankaanpäässä parannuskohteena on Venesjärventie, mihin tehdään myös tulvakorotuksia.

–Venesjärventielle on tehty yhteen kohtaan tulvakorotus jo aiemmin, mutta tänä kesänä korotetaan myös kaksi muuta kohtaa. Korotuskohdat ovat Paattilammintien risteyksen läheisyydessä sekä Rajasalon sillasta noin 300 metriä Venesjärvelle päin. Isoimmillaan korotus on noin 30 senttiä. Karvianjoki tulvii aika ajoin, joten korotuksilla tie saadaan pidettyä auki tulva-aikaan.

Korotukset tietävät ylimääräistä urakkaa ja myös liikennehaittaa.

–Muutamaa päivää ennen varsinaista päällystystyötä korotusalueelle levitetään 31 millin mursketta. Muutamassa päivässä se ehtii liikenteen painosta hieman tiivistymään ennen päällystystä. Niissä kohdissa kannattaa erityisesti moottoripyöräilijöiden olla tarkkana.

Yhteensä korotettavaa tieosuutta on noin 320 metriä.

Kankaanpäässä päällystetään myös molemmat liikennevaloristeykset.

–Valoristeyksissä varsinainen päällystystyö tehdään yöaikaan, mutta sitä edeltävää jyrsintätyötä saatetaan tehdä myös päiväsaikaan, jolloin siitä aiheutuu haittaa liikenteelle.

Varsinaisten päällystystöiden lisäksi valtatie 23:lla välillä Honkakoski–Pomarkku tehdään niin sanottua Remixer-päällystystä, mikä on kustannustehokas ja ekologinen uusiopäällystysmenetelmä.

Kankaanpää–Ikaalinen -tiellä tehdään vielä toukokuussa viimeistelytöitä, jonka jälkeen kohde saa ajoratamaalaukset.

Alueellamme liikennehaittaa saattaa aiheutua kesän aikana myös Ratiperän tuulipuiston rakennustöistä. Jämijärven Lauttakankaalle rakennetaan 9 tuulivoimalaa.

–Yksi tuulivoimala vaatii 12 erikoiskuljetusta. Pisimmät siipikuljetukset ovat noin 65 metriä pitkiä. Kankaanpäässä on jo aloitettu "alaristeen" taideteoksen valaisimien siirrot, jotta kuljetukset voidaan ajaa "Valometsän" kautta ongelmitta.

–Myös Pukaran risteys Jämijärvellä vaatii huomattavia maanrakennustöitä ja puuston poistoa, jotta kuljetukset taipuvat läpi kohti Lauttakangasta.

Jos kolea kevät on sapettanut ihmisiä, Pekka Hautaviita on ollut puolestaan tyytyväinen vallinneeseen säätyyppiin. Tuon parempaa kevätsäätä ei olisi voinut tulla.

–Jos jotain hyvää on ollut viileässä ja kuivassa keväässä, niin pahalta sorateiden kelirikolta on vältytty. Kelirikkotilannetta soratieverkolla yleensä helpottavat yöpakkaset, sateeton kuiva kevät sekä tuulinen ja aurinkoinen sää.

Hautaviidan mukaan puutavarakuljetuksetkin alemmalta tieverkolta on saatu vietyä hyvin läpi ilman painorajoituksia.

Asfalttityöt

Mt 274 Karvia–Parkano.

Mt 273 Karvia–Kantti.

Mt 664, Isojoentie.

Santasten tien 13219 päällystetty osuus Kirkkokallion teollisuusalueelle, kohteessa tehdään myös rakenteen parantamista ja massanvaihtoa.

Katkontie 13293 Honkajoen keskustan osuudella.

Mt 2700 Honkajoki–Pyntäinen tiestä väli Kt 44:n kiertoliittymä–Pesämäen moottoriradan liittymä.

Venesjärventie 13201.

Kankaanpään liikennevaloristeykset.

VT 23 Honkakoski–Pomarkku.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio